Ege Postası
Geri

'1001 Gece' sergisi masal dünyasını yaşatıyor

İzmir'deki Arkas Sanat Merkezi’nde masalların görsel ve sahne sanatları üzerindeki etkisini sanatseverlerle buluşturan '1001 Gece' isimli sergi, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
'1001 Gece' sergisi masal dünyasını yaşatıyor
Haberler / Kültür - Sanat
6 Aralık 2018 Perşembe 08:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’i pek çok kez ziyaret eden ünlü oryantalist yazar Antoine Galland’un çevirisiyle Avrupa’ya yayılan ve birçok sanat eserine konu alan '1001 Gece Masalları' temalı sergi, İzmir Arkas Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Fransa’nın Opera National De Paris gibi müzelerinden ve özel koleksiyonlardan getirilen aksesuar, dekoratif obje, tablo, heykel gibi eserlerin yer aldığı sergide, Felekşan Onar ve Suhandan Özay Demirkan gibi çağdaş Türk sanatçılarının da farklı disiplinlerdeki çalışmaları yer alıyor. 30 Aralık tarihine kadar devam edecek olan sergi, temaya uygun atmosferi ile ziyaretçilere adeta masalı yeniden yaşatıyor. Öte yandan, Fransız Kültür Merkezi’nin '1001 Gece Sergisi’ne' paralel olarak düzenlediği, Fransız sanatçı Julien Salaud’un İzmirli 6 üniversite öğrencisiyle 12 kilometre ip ve 8 bin çivi kullanarak gerçekleştirdiği '1001 Gece' enstalasyonu, özel olarak siyah ışıkla aydınlatılan salonda sergileniyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası