Ege Postası
Geri

'28 Şubat mağdurlarına göreve iade haricinde tazminatta ödenmeli'

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbesi'nin izlerini silmek, devlet eliyle yapılan yanlış ve haksız uygulamalar sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için başlatılan girişimlerin devam etmesi...
'28 Şubat mağdurlarına göreve iade haricinde tazminatta ödenmeli'
Haberler / Güncel
13 Ağustos 2013 Salı 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş, 28 Şubat 1997 Post Modern Darbesi'nin izlerini silmek, devlet eliyle yapılan yanlış ve haksız uygulamalar sonucu yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldırmak için başlatılan girişimlerin devam etmesi istedi. Taş, mağdurlara göreve iadenin haricinde tazminat ödenmesi gerektiğini de vurguladı.

Ahmet Taş, Milli Eğitim Bakanlığı’nda daha sonra tüm kamu kurumlarında 28 Şubat döneminde acımasızca uygulamalar yapıldığını hatırlattı. Taş, uygulanan bu haksız ve hukuksuz başörtü yasağı sebebiyle görevden atılan bayan personellerin tekrar görevlerine dönmeleri için çağrıda bulunarak, 12 ila 29 Ağustos 2013 tarihleri arasında müracaat eden personelin görevlerine iade edileceği söyledi. Bu uygulamayı, gasp edilen bir hakkın sahiplerine teslimi olarak gördüklerini ve devlete yakışan bir davranış olduğunu açıkladı.

Bu uygulamanın mağdurlarının da maddi anlamda sıkıntılar yaşadığını hatırlatan Taş, hem görevlerine iade hem de tazminat ödenmesi gerektiğini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası