Ege Postası
Geri

'ABD'nin sağdığı damızlık inek gibi...'

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran'ın bölgedeki ezeli rakibi Suudi Arabistan için 'damızlık inek' benzetmesinde' bulundu. Hamaney'in sert sözleri Suudi Arabistan'da büyük tepki yarattı.
'ABD'nin sağdığı damızlık inek gibi...'
Haberler / Dünya
28 Mayıs 2017 Pazar 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamaney, Suudi Arabistan'ın ABD tarafından 'bir inek gibi' sağıldığını söyledi. Suudi Arabistan'a yönelik İran'ın en yüksek mevkiisinden gelen böylesi bir açıklamanın iki ülke arasında hâlihazırda yüksek olan gerginliği artırması bekleniyor.

Ramazan'ın ilk günü nedeniyle düzenlenen bir törende konuşan Hamaney"Bu tip yönetimler, petrol satışından elde ettikleri serveti halklarının geçimini iyileştirmeye harcamak yerine kafirlere yakın duruyor. Bu aptallar, para vererek İslam düşmanların samimiyetini kazanacağını zannediyor. Ama aslında yakınlık falan yok ve -Amerikalıların da dediği gibi- Amerikalılar yalnızca tıpkı damızlık inek gibi Suudilerin paralarını almak ve sonra da onları kesmek için oradalar" dedi. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolar değerinde silah anlaşması imzalanmıştı. Ortadoğu'da birçok bölgede 'vekalet' savaşları yürüten iki ülke birbirlerinin silah anlaşmalarına sert tepki gösteriyor. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası