Ege Postası
Geri

'ABD ordusu, Suriye için saldırı konumunda'

ABD 'de yayınlanan CNN International kanalı, ABD’nin, Suriye'yi vurma ihtimaline karşı savaş gemisi ve uçaklarını saldırı konumuna geçirdiğini iddia etti.
'ABD ordusu, Suriye için saldırı konumunda'
Haberler / Dünya
29 Haziran 2017 Perşembe 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CNN'in ismini vermediği bazı kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD'li askerlerin Suriye'deki Şayrat hava üssünü 24 saat boyunca izlediği ve Beyaz Saray tarafından verilecek olası bir emir uyarınca hareket etmeye hazır olduğu belirtildi. 

Habere göre, Washington'da bu üs üzerinden bir kimyasal saldırı gerçekleştirilmesi planlandığına inanılıyor. Ancak ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri Şayrat Hava Üssü'nde Suriye ordusunun 'daha ileri giden' hareketlerde bulunmadığı ifade edildi. 

CNN’in bu haberi, Beyaz Saray'ın 'Suriye hükümetinin yeni bir saldırıya hazırlanıyor gibi göründüğü' yönündeki açıklamasının ardından geldi. Açıklamada, kimyasal saldırı düzenlenmesi hâlinde Suriye hükümetinin ağır bir bedel ödeyeceği tehdidi yer almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası