Ege Postası
Geri

'Aşırı terleme sosyal hayatı olumsuz etkiliyor'

Doç. Dr. Gonca Gökdemir, aşırı terlemenin insanı sosyal hayattan uzaklaştırdığını söyledi. Gökdemer, “Aşırı terleme tedavisinde en etkin tedavilerden biri botoks injeksiyonlarıdır. Özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde...
'Aşırı terleme sosyal hayatı olumsuz etkiliyor'
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doç. Dr. Gonca Gökdemir, aşırı terlemenin insanı sosyal hayattan uzaklaştırdığını söyledi. Gökdemer, “Aşırı terleme tedavisinde en etkin tedavilerden biri botoks injeksiyonlarıdır. Özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde tek seans ile terleme tamamen kaybolur.” dedi.

Doç. Dr. Gonca Gökdemir, aşırı terlemenin insan üzerindeki olumsuz etkileri ve hastalığın tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Gökdemir, “Terleme bazı durumlarda normalden daha fazla olur ve kişinin hayatını olumsuz etkiler. Terleme kişinin kıyafetlerinde bozulmaya yol açar. Vücutta kötü bir koku oluşmasına neden olur. Tüm bu sorunlar kişinin sosyal hayatını ve özel hayatını etkiler. İşte bu durumda aşırı terlemeden bahsedebiliriz. Örneğin avuç içi terlemelerinde kişi eliyle herhangi bir şey tutamaz, kimseyle tokalaşamaz, sürekli elerini saklama ihtiyacı duyar.” ifadelerini kullandı.

Gökdemir, aşırı terlemenin sebepleri hakkında da şunları söyledi: “Terleme iki şekilde ortaya çıkar. Birincil (esansiyel) terleme; psikolojik faktörler, stres, utanma, heyecan gibi duygusal değişikliklerde oluşan aşırı terleme durumu. Diğeri İkincil (sekonder) terleme; altta yatan bazı hastalıklar (tiroid hastalıkları, menopoz dönemi, yüksek tansiyon, nörolojik bazı hst..), ilaçlar, alkol, kafein gibi maddelere bağlı ortaya çıkan aşırı terleme durumu. Biz burada herhangi bir hastalığa bağlı olmayan aşırı terleme rahatsızlığından bahsediyoruz.”

Aşırı terlemenin tedavi yöntemleri hakkında da bilgi veren Gökdemir, şöyle devam etti: “Aşırı terleme tedavisinde ilk tercih edilecek yöntem terlemeyi önleyici krem, deodorant ve solüsyonların kullanımı olmalıdır. Ancak bu yöntemlerin sürekli ve uzun süreli kullanımı gereklidir ve etkileri çoğu zaman yetersizdir. Aşırı terleme tedavisinde iyontoforez yöntemi kullanılabilir. Elektrik akımı yoluyla terlemeyi önleyen bir metoddur. Ancak koltukaltı terlemelerinde uygulanamaz. Aşırı terleme tedavisinde en etkin tedavilerden biri botoks injeksiyonlarıdır. Özellikle yüz, koltukaltı ve avuç içi bölgelerinde tek seans ile terleme tamamen kaybolur. Botoksun etkisi 6-8 ay kadar sürmektedir. Botoks işlemi 15 dakikada uygulanmaktadır, herhangi bir anestezi gerektirmez. Tedavinin yan etkisi yoktur. Aşırı terleme tedavisinde cerrahi operasyonlar da uygulanmaktadır. Terleme bölgesindeki ter bezlerinin çıkarılması ya da terlemeye neden olan sinirlerin bloke edilmesi yoluyla terleme tedavi edilir. Aşırı terleme tedavisinde uygulanan botoks injeksiyonlarının herhangi bir yan etkisi yoktur. Ancak cerrahi yöntemler sonrasında cerrahinin uygulandığı bölge dışındaki bir bölgede aşırı terleme (kompansatuar terleme) önemli bir yan etkidir ve kalıcıdır.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası