Ege Postası
Geri

'Ayfer Abla'daki baba cinayeti sanığı: Hayatım karartıldı

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde çocukluğundan beri kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği babası Haşmet Gürkan'ı (54) bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Devrim Gürkan'ın (31) akıl sağlığının yerinde olduğu ortaya çıktı. Sanık Gürkan duruşmadaki ifadesinde, "Bana kötü davranıldı. Eziyet edildi. Hayatım karartıldı. Aleyhime ifade verenler, yalan söylüyor. Yalan makinasına bağlanarak ifade versinler" dedi.
'Ayfer Abla'daki baba cinayeti sanığı: Hayatım karartıldı
Haberler / 3. Sayfa
23 Şubat 2024 Cuma 22:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay, 15 Nisan 2022'de, Güzelbahçe ilçesindeki 'Ayfer Abla' isimli balık restoranında meydana geldi. Devrim Gürkan, babası Haşmet Gürkan'ı sahibi olduğu balık restoranında 28 yerinden bıçakladı. Daha sonra polis merkezine giden Devrim Gürkan,  çocukluğundan beri kendisine şiddet uyguladığını belirtip, cinayeti anlattı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Devrim Gürkan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada sanık Gürkan hakkında 'üst soydan akrabayı tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanık Gürkan, İzmir 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Gürkan'ın yapılan ön muayenesinde ise akıl sağlığının yerinde olduğu anlaşıldı. Detaylı raporun ise İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelmesinin beklendiği belirtildi.

Ayrıca cinayetten sonra cesedin altından çıkan ve Adli Tıp'a gönderilen ikinci bıçağın üzerindeki DNA örneklerinin Haşmet Gürkan ile eşleştiği ve cinayette kullanıldığı kesinleşti. Oğlunu cinayete azmettirdiği şüphesi ve suça ortak oldukları iddiası ile anne A.G. ile kızı E.G. hakkında da soruşturma başlatıldı. Sanık Devrim Gürkan, bugün 5'inci kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Gürkan ile taraf avukatları duruşmaya katıldı. Duruşmada söz verilen sanık Devrim Gürkan, "Bana kötü davranıldı. Eziyet edildi. Hayatım karartıldı. Aleyhime ifade verenler, yalan söylüyor. Yalan makinesine bağlanarak ifade versinler" dedi. Mahkeme heyeti, akıl sağlığı raporunun beklenmesi, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı ileri bir tarih erteledi.

'ADALET BU OYUNU BOZACAKTIR'

Duruşma sonunda Haşmet Gürkan'ın yakınları açıklamalarda bulundu. Haşmet Gürkan'ın ağabeyi Mustafa Gürkan, "İkinci bıçağın Adli Tıp kurumu raporuyla cinayette kullanıldığı kesinleşmesine rağmen sadece tek sanık yargılanıyor. Diğer şüpheliler hala serbest. Bu bizi gerçekten yaralayan, endişelendiren bir şey. Dosyada ortaya çıkan daha başka şeyler de var. Olay mahallinin önceden hazırlanmış olması, ölmeden önce son gören kişilerin eşi ve kızı olması. Ayrıca, öldükten sonra da ilk gören kişiler kendileri. Haklarında şüpheli olarak soruşturmalar devam ediyor. Adaletin bir an önce tecelli etmesini bekliyoruz" dedi.

Haşmet Gürkan'ın diğer ağabeyi İskender Gürkan ise "Adalet bu oyunu bozacaktır takipçisi olacağız" dedi.

Haşmet Gürkan'ın ağabeylerinin avukatı İsmail Faruk, "Bu suçta bir fail var.  O da kabul ediyor. Ancak ortada suça yardım, suça iştirak eden şeklinde başka kişilerin olduğuna dair çok yoğun şüpheler mevcut. Dolayısıyla bunu aydınlatacak yer yargı makamlarıdır" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası