Ege Postası
Geri

'Bir aylık şefkate' yargıtay freni

​Eşinden boşanan ve çocuğunu ayrı şehirde oturduğu için yılda sadece bir ay görmesine izin verilen İzmirli baba kararı temyiz etti. Yargıtay, “aynı şehir-ayrı şehir” ayrımına gidilerek küçük çocuğun babası ile yılda sadece bir kez görüşmesini yerinde görmeyerek bozdu.
'Bir aylık şefkate' yargıtay freni
Haberler / Genel
25 Kasım 2014 Salı 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İstanbul 7’nci Aile Mahkemesi’nde geçen yıl boşanan bir çiftin davasında müşterek çocuklarının velayeti, İstanbul’da oturan anneye verildi.  Mahkeme, İzmir’de oturan babaya, ‘ayrı şehirde’ yaşadığı için çocuğuyla yılda 1 ay (temmuz ya da ağustos) görüşme imkânı tanıdı. Koca, ‘velayet, kişisel ilişki ve iştirak nafakası’ yönünden, eşi ise ‘kusur belirlemesi ve manevi tazminat’ yönünden kararı temyiz etti.
 
Yargıtay, diğer tüm hükümleri onarken, ‘aynı şehir-ayrı şehir’ ayrımına gidilerek küçük çocuğun babası ile yılda sadece bir kez görüşmesini yerinde görmeyerek bozdu. Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, ‘günümüzde ulaşım olanaklarının kolaylaştığının’ vurguladığı bozma kararında, söz konusu kararın babalık duygularını tatmine elverişsiz olduğu, çocuğun da baba sevgisi ve şefkatini tadamayacağına vurgu yapıldı.
 
O AYRIM KALKTI
Mahkemeler yaygın uygulamada, velayet verilmeyen baba ile çocuk arasında kişisel ilişki kurulurken ‘aynı şehir’ ya da ‘ayrı şehir’de yaşam kriterine göre farklı karar veriyor. Yargıtay, bu kararıyla, ulaşım imkânlarındaki artışı dikkate alarak ‘aynı şehir-ayrı şehir’ ayrımını kaldırmış oldu. (Hürriyet)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası