Ege Postası
Geri

'Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda artık kınalı kuzular geziyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'nde, “Terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin neticelerini almaya başladık. Ülkemiz, terörün her türlüsüyle mücadelede, sınırlarımız içinde ve dışında her türlü başarılara imza atıyor. Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda bugün artık kınalı kuzular geziyor. Teröristlerin tasallutundan dolayı ekilemeyen arazilerimiz, artık bölgedeki kardeşlerimize ekmek kapısı oluyor” dedi.
'Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda artık kınalı kuzular geziyor'
Haberler / Politika
16 Mart 2022 Çarşamba 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde bugün düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Ankara’da ikamet eden 26 şehit yakını ve gazimizin devlet övünç madalyasını tevdi ediyoruz. Diğer illerimizde de 350 hak sahibine bizim adımıza valilerimiz tarafından madalyaları takdim ediliyor. Böylece ülkemiz genelindeki 376 şehit yakını ve gazimize devlet övünç madalyalarını tevcih etmiş oluyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başkomutanı olarak, siz şehit yakınlarımıza ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Milletçe çok ama çok iyi biliyoruz ki ne yaparsak yapalım şehitlerimizin ve gazilerimizin üzerimizdeki haklarını tam manasıyla ödeyemeyiz. Bu topraklar bize, can verip, canından aziz bildiği vatanını namahrem ellere teslim etmeyen kahramanların emanetidir.

İstiklal ve istikbalimiz uğrunda ölüme yürüyen şehitlerimizin, aynı ulvi dava yolunda yaralanan gazilerimizin bu fedakarlıklarının maddi karşılığı yoktur. Bizler, bu madalyalarla sadece onların aziz hatıralarına hürmetimizi, şehit yakınlarına olan minnet duygularımızı ifade ediyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin asıl mükâfatlarının ebedi alemde Allah tarafından verileceğini de biliyoruz.

Şehadet mertebesine ulaşmak ne kadar yüce bir mertebe ise arkada kalanlar için de sabretmek de o kadar büyük, ulvi bir derecedir. Şehit yakını olmanın vakarını, gazilikle müşerref olmanın onurunu layıkıyla taşıyan her bir kardeşimi tebrik ediyorum.

Gazilerimizin gönül huzuru içinde kimseye muhtaç olmadan, hiç kimseye boyun eğmeden haytalarını sürdürebilmeleri için çaba arz ediyoruz. Tazminattan, maaşa, kamuda işe yerleştirmeden diğer haklara kadar şehit yakınlarımıza ve gazilerimize tanınan birçok imkan bulunuyor. Bu hakları ve imkânları tek tek burada saymayı zül addediyorum. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin meselelerinde ben de her zaman yanlarındayım.

"TÜRKİYE 40 YILDIR TERÖR BELASIYLA MÜCADELE HALİNDE"

Son 20 yıl olduğu gibi gelecekte de sizleri en iyi, en mükemmel şartlarla buluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye, yaklaşık 40 yıldır vatanımızın bekasına, insanlarımızın huzuruna kasteden terör belasıyla mücadele halindedir. Geride bıraktığımız bu 40 yıllık dönemde emniyet mensuplarımızdan sivil vatandaşlarımıza kadar her kesimden binlerce insanımızı, binlerce canımızı şehit verdik. Yüreği kıpır kıpır çarpan gencecik öğretmenlerimizi, helal rızık peşinde koşan işçilerimizi, şehrinin kalkınması için uğraşan iş insanlarımızı, terör örgütü yerine halkına hizmet etmek için koşturan siyasetçilerimizi, ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtan 15 yaşındaki delikanlılarımızı, askerimizi, polisimizi, güvenlik korucularımızı, sağlıkçılarımızı, din görevlilerimizi, muhtarlarımızı, çiftçilerimizi, ev hanımlarımızı, kundaktaki bebeklerimizi bölücü terör örgütünün vahşi eylemlerinde kaybettik. Ama yaşadığımız onca acıya rağmen terörün insanlarımız arasına nifak tohumları ekmesine, bizi birbirimize düşürmesine müsaade etmedik. Kandan ve gözyaşından beslenen bu cinayet şebekesinin ülkemizin şahlanışını engellemesine izin vermedik. Onlar tehdit ettiler, biz tek bir geri adım atmadık. Onlar yaktılar, biz inatla daha iyisini yaptık. Onlar yıktılar, biz hep daha güzeli ve sağlamını inşa ettik. Onlar zulmettiler, biz insanlarımıza şefkatle yaklaştık.

“BİR DÖNEM ÇAKALLARIN GEZDİĞİ DAĞLARDA ARTIK KINALI KUZULAR GEZİYOR”

Kendilerinden olmayan herkese kurşun sıkanların karşısına millet ve devlet olarak hep birlikte dikildik. Teröre karşı yürüttüğümüz bu tür operasyonlarla bölgedeki vatandaşlarımızla beraber tüm Türkiye’nin geleceğini koruduk.  

Terörle mücadelede çektiğimiz onca çilenin neticelerini almaya başladık. Ülkemiz, terörün her türlüsüyle mücadelede, sınırlarımız içinde ve dışında her türlü başarılara imza atıyor. Bir dönem çakalların gezdiği dağlarda bugün artık kınalı kuzular geziyor. Teröristlerin tasallutundan dolayı ekilemeyen arazilerimiz, artık bölgedeki kardeşlerimize ekmek kapısı oluyor. Türkiye bölücü terör örgütünün baskı ve zulmünden kurtuldukça her tarafta yatırım hız kazanıyor.

"TERÖRE NEFES ALDIRMIYORUZ"

Türkiye’nin geleceğinde teröre ve terör destekli siyasete yer olmadığı, gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor… Dünya harp tarihini yeniden yazan yerli ve milli insansız hava araçlarımızla Irak’taki, Suriye’deki terör baronlarına nefes aldırmıyoruz. Milletimize yaşattıkları acıların bedelini, kanını döktükleri her masumun hesabını misliyle ödetiyoruz. Terör örgütlerine yoldaşlık yapanlara, oy uğruna bölücü örgütün uzantılarıyla ittifak kuranlara, Kandil’in siyasetteki piyonlarının kuyruğuna takılanlara; Yozgat’ta farklı, Diyarbakır’a gidince çok farklı konuşan mürailere (ikiyüzlü), şehit yakınlarına hakaret eden edepsizlere inat biz, milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası