Ege Postası
Geri

'Bu işler hep başörtülülerin başının altından çıkıyor' sözü mahkemelik oldu

Eskişehir'de komşular arasındaki köpek tartışması sırasında, kullanılan 'hep bu işler zaten sizin gibi başörtülülerin başının altından' çıkıyor sözü mahkemelik oldu. Tartışmada komşusu Yasemin B. için 'hep bu işler sizin gibi...
'Bu işler hep başörtülülerin başının altından çıkıyor' sözü mahkemelik oldu
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eskişehir'de komşular arasındaki köpek tartışması sırasında, kullanılan 'hep bu işler zaten sizin gibi başörtülülerin başının altından' çıkıyor sözü mahkemelik oldu. Tartışmada komşusu Yasemin B. için 'hep bu işler sizin gibi başörtülülerin başının altından çıkıyor' şeklinde ifade kullanan hayvansever Çiğdem Sivrihisar hakkında yapılan şikayet üzerine 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

    Eskişehir Sazova Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Avukat Turgay B., evinin yakınında bulunan parkta oynayan 11 yaşındaki oğluna başıboş gezen bir sokak köpeğinin saldırdığını fark etti. Turgay B., köpeği korkutup bölgeden uzaklaştırmak için taşıma ruhsatlı silahıyla 3 el havaya ateş etti. Kurşunlardan biri söz konusu köpeğin boynunu sıyırarak yaralanmasına neden oldu. Köpek, Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri'ne götürülerek tedavi edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olay sonrası bazı komşuları parka gelerek Turgay B. ile tartışmaya başladı. İddiaya göre, kendisini hayvansever olarak tanıtan komşularından Çiğdem Sivrihisar, köpeğin kaçması için silah atan Turgay B.’ye yönelik ağır ifadeler kullandı. Bu esnada olay yerinde bulunan Turgay B.’nin eşi Yasemin B. devreye girerek “Eşime bu şekilde hakaret edemezsiniz” diyerek Çiğdem Sivrihisar’ı uyardı. Bunun üzerine Sivrihisar, kendisini uyaran Yasemin B.’ye dönerek, “Hep bu işler zaten sizin gibi başörtülülerin başının altından çıkıyor.” diyerek tepki gösterdi. Tartışma çevre sakinlerinin devreye girmesi ile son buldu.

    Yaşanan bu olayın ardından Yasemin B., ‘dini değerlerini aşağıladığı” gerekçesiyle komşusu Sivrihisar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Başvuruyu inceleyen savcılık TCK’nın 125. maddesi gereğince Sivrihisar hakkında, ‘hakaret’ suçundan 3 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasını istedi.

    Savcılığın talebi Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Çiğdem Sivrihisar, hakkındaki iddiaları kabul etmedi. Sivrihisar, “Bende Müslümanım. Başörtülü birine bunu söylemem mümkün değil.” diyerek kendisini savundu.

    Hakim, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası