Ege Postası
Geri

'CHP’de değişim olursa iş birliğinin önü açılır'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için “CHP ile olası iş birliğine” kapıları kapatırken parti içinde bir grup, CHP’nin 4 ve 5 Kasım’da düzenlenecek olağan kurultayı sonrasında partide “bir değişimin yaşanması halinde”, yerel seçimlerde iş birliğinin yapılabileceğini öngörüyor.
'CHP’de değişim olursa iş birliğinin önü açılır'
Haberler / Politika
17 Ekim 2023 Salı 10:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti’de bazı kurmaylar, Akşener’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile “iş birliği için yeniden masaya oturmayacağına” dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde “İYİ Parti’nin haklı olduğunu ortaya çıkaran bazı tespitlere o dönem CHP’den sert dönüşlerin olduğu” dile getirilirken, Akşener’in 31 Mart’taki yerel seçimleri de “partinin kurumsal bir yapı kazanması açısından bir fırsat gördüğüne” işaret ediliyor.

İYİ Partili bazı kurmaylar, muhalefetin yönettiği bazı belediyelerin yerel seçimlerde “AKP’nin eline geçmemesi için bazı büyükşehirler kapsamında iş birliğinin yapılması gerektiğine” de dikkat çekiyor.

Ancak bunun tek olasılığının da “CHP’deki kurultayda yaşanacak değişim olduğu, Akşener’in de iş birliğine ancak değişim yaşanması durumunda ikna olacağı” kaydediliyor.

RİSKE ATILMAMALI

İYİ Partili bazı kurmaylar, “Yerel seçimlerde muhalefetin bir araya gelmesi gerekiyor. Genel başkan partiyi kurumsallaştırmaktan yana ancak bunun adresi yerel seçimler olmamalı. 2028’deki genel seçimler olmalı. Yerel seçimler riske atılmamalı. CHP’de olası bir değişimde, her iki partinin lideri yerel seçimlerde yeniden bir araya gelebilir” değerlendirmesini yapıyor

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası