Ege Postası
Geri

'Çok manidar bir rastlantı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Balyoz kararları hakkında bakın hangi ifadeleri kullandı.
'Çok manidar bir rastlantı'
Haberler / Politika
10 Ekim 2013 Perşembe 09:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Balyoz Davası hakkında Yargıtay’ın verdiği kararı, “Gerçek suçlular, bölücü hainler, yolsuzluğa batanlar ve çeteler her yeri kaplamışken siyasi dürtü ve emellerle hareket eden yargının, TSK’dan intikam almak için sıraya giren fırsatçılara destek vermesi tarifi olmayan bir yanlıştır. 
Saldırganlar, eli kanlı caniler dışarıda rahat rahat gezerken, mesela Sayın Engin Alan’ın 18 yıllık cezasının onanmasını hiç kimse izah edemeyecek ve bu rövanşist muameleyi hiç kimse unutamayacaktır” ifadeleriyle değerlendirdi.
MHP Genel Başkanı Bahçeli, Balyoz Harekat Planı Davası hakkında Yargıtay 9’ncu Dairesi’nin verdiği karara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Balyoz Güvenlik Hareket Planı Davası 21 Eylül 2012’de sonuçlandığını hatırlatan Bahçeli, bu çerçevede çok düşündürücü ve vicdanen çok yaralayıcı bir tablonun ortaya çıktığını ifade etti.

Söz konusu mahkemenin, haklı-haksız, doğru-yanlış, suçlu-suçsuz ayrımını isabetle yapmadan yargılamaya konu olan kişilerin önemli bir bölümüne “bol keseden” ceza verdiğini ve adaletin ruhunu ağır derecede incittiğini savunan Bahçeli, “İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan başta olmak üzere, terörle mücadelede eşsiz kahramanlık ve başarılar gösteren saygın isimlere yargı kanalıyla uygulanan karartma kampanyasının ve darbeci suçlamasının hukukun objektifliğine hasar verdiği de ortadadır” dedi.
-“BU RÖVANŞİST MUAMELEYİ HİÇ KİMSE UNUTAMAYACAKTIR”-
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarının tartışmaya ve sorgulanmaya açık olduğunu ve inandırıcılığı ile milli vicdanlardaki karşılığının hemen hemen yok hükmünde olduğunu belirten Bahçeli, MHP’nin mahkemenin kararına yönelik ilk tepki ve değerlendirmesini 21 Eylül 2012’de yayımladığı basın açıklamasıyla yaptığını, bu konuyu her yönüyle kamuoyunun bilgisine sunduğuna işaret etti.
Aralarında MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’ın da yer aldığı 237 kişinin cezalarının onandığını hatırlatan Bahçeli şöyle devam etti:

“Haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizlik de teyit edilmiştir. Ayrıca Yargıtay 9.Ceza Dairesi, 88 kişinin mahkûmiyet kararını bozmuş, daha önce verilen beraat kararlarını onaylamıştır. Baskı, telkin ve yönlendirme altında verilen mahkeme kararlarının Yargıtay nezdinde düzeltilmemesi milletimiz adına büyük bir kayıp ve handikaptır.

Gerçek suçlular, bölücü hainler, yolsuzluğa batanlar ve çeteler her yeri kaplamışken siyasi dürtü ve emellerle hareket eden yargının, TSK’dan intikam almak için sıraya giren fırsatçılara destek vermesi tarifi olmayan bir yanlıştır. Saldırganlar, eli kanlı caniler dışarıda rahat rahat gezerken, mesela Sayın Engin Alan’ın 18 yıllık cezasının onanmasını hiç kimse izah edemeyecek ve bu rövanşist muameleyi hiç kimse unutamayacaktır.”

-“ÖMRÜNÜ TERÖRÜN BİTİRİLMESİNE ADAYAN DEĞERLİ KOMUTANLARA VERİLEN CEZALARIN ONAYLANMASI ÇOK MANİDAR”-

Milli ve manevi değerlere yönelik hakaretlere, Türk’lüğe yapılan saldırılara, hayat ve varlık haklarına karşı işlenen suçlara hukukun sessiz, hukuk insanlarının ise hareketsiz olduğunu vurgulayan Bahçeli, “İktidarın gölge ve güdümünde kalmış vicdanlarıyla sözde darbe davalarını Türk askeriyle hesaplaşmaya çevirenler, aldıkları talimatla cezaevlerini masumlarla dolduranlar elbette bu vebalin altından kalkamayacaklardır. Ayrıca iktidarın dayatma ve tavsiyelerine müsait hale gelen bir yargı anlayışıyla milli birlik ve huzurun sağlanması, sosyal barış ve uyumun korunması düşünülemeyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Eylül’de açıkladığı demokratikleşme paketine de değinen Bahçeli, “PKK paketinden kısa bir süre sonra, ömrünü terörün bitirilmesine adayan değerli komutanlara verilen cezaların onaylanması çok manidar bir rastlantı olarak da not edilmelidir. Bundan sonra, bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirmiş hukuk anlayışının milletimizin hayrına kararlar veremeyeceği, güven ve itimada layık olamayacağı kuşkusuzdur” açıklamasında bulundu.

MHP’nin tarafsız, adil, ahlaklı ve herkesin hakkını gözeten, herkese eşit mesafede bulunan bir hukuk zihniyetine hem hasret duyduğunu hem de saygı gösterdiğini belirten Bahçeli, “Türkiye’nin en acil ihtiyaçlarından birisi de budur. Partimiz sahte ve üretilmiş delilerle çalkalanan, savunma hakkını ihlal eden birçok iddiayla baştan lekelenen ve kirlenen Balyoz Güvenlik Hareket Planı Davası’nın Yargıtay safhasında doğru, meşru ve makul bir karar çıkmadığına yürekten inanmaktadır” dedi. (Gerçekgündem)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası