Ege Postası
Geri

'Çöp atma, mezar var'

İzmir'in Basmane semtindeki Alanyalı Hacı Veli Ağa Camisi'nin duvarlarının kenarına dökülen çöplerden dertli olan çevredeki esnaf, "Çöp atma mezar var" yazısıyla uyarıda bulundu.
'Çöp atma, mezar var'
Haberler / İzmir
14 Eylül 2017 Perşembe 09:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Basmane semtinde Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan Alanyalı Hacı Veli Ağa Camisi'nin duvar kenarına dökülen çöplerden dertli olan çevredeki esnaf, burada aynı zamanda camiyi yaptıran Hacı Veli Ağa'nın mezarının da bulunduğu hatırlatmasıyla çevreye duyarsız kişilerin dikkatini çekmeye çalışıyor. Esnaf buraya çöp atılmaması için duvara, "Çöp atma mezar var" yazısı astı.

Vakıf kayıtlarında adı geçen Alanyalı Hacı Veli Ağa'nın 18. yüzyılın başlarında yaptırdığı caminin hemen yayındaki sokakta, duvar kenarındaki selvi ağacının dibine gömüldüğünü büyüklerinden öğrendiklerini belirten çevre sakinleri, "Şu an mezar taşı yerinde duruyor, ancak burası bir çöp tenekesi gibi kullanılıyor. Bu sorundan kurtulmak için burada bir mezar bulunduğuna dikkat çektik. Umarım artık çöp atan olmaz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası