Ege Postası
Geri

'Doğu ve Güneydoğu’da devlet geri çekiliyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan olayları adı konulmamış bir etnik tasfiye olarak değerlendirirken, “Doğu ve Güneydoğu’da Türk devleti adeta geri çekilmektedir” dedi. Bahçeli, Rusya’yla yaşanan krizle ilgili de, 1914 şartlarını aratmayacak bir atmosferin yayıldığını belirtirken, başkanlık sistemiyle ilgili anketler yayınlayıp destek artıyor propagandası yapmanın ahlaksızlık olduğunu savundu.
'Doğu ve Güneydoğu’da devlet geri çekiliyor'
Haberler / Politika
16 Aralık 2015 Çarşamba 10:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bahçeli grup toplantısındaki konuşmada özetle şunları söyledi:

ÖRTÜLÜ ETNİK TASFİYE
“Küçücük yaşta babasız kalan yavruların sorumluluğunu kimler, nasıl üstlenecekti? Sayın Erdoğan, evladının İstanbul’da 5 adet restoran açmasıyla ilgili itiraflarını, ‘Gıda sektöründe küçük çaplı işler’ diyerek savunmayı biliyorsun da, bu milletin tertemiz çocuklarının yarınsız kalmasını ne hakla mesele etmiyorsu? Görüyorsunuz, Doğu ve Güneydoğu’da Türk devleti adeta geri çekilmektedir. Bu adı konulmamış ve örtülü etnik bir tasfiyedir. 3 bini aşkın öğretmene bulundukları yerleri terk etmeleri istenmiştir. Bu devlet nerededi? Öğretmenini koruyamayan, okulunu açık tutamayan bir iktidara Türk milleti daha ne zamana kadar tahammül ve sabır gösterecekti? AKP’ye oy veren kardeşlerim, bugüne kadar cami yakıldığını duydunuz m? Devletin aczini hiç bu kadar gördünüz mü' Savaş sırasında bile dokunulmayacak yerler olan okullar, camiler PKK’lı caniler tarafından yakılmaktadır. Düşmanlığı cami yakmaya kadar vardıran şerefsizlere, iblis elçilerine çoktandır ilk kez rastlanmaktadır. Bunlar AKP’nin çözüm ve barış ortaklarıdır.

1914 ŞARTLARINI ARATMIYOR
Putin yönetiminin küstah politikaları bölgesel işbirliği dinamiklerini sakatlamıştır. Rusya uçak düşürülmesini fırsata dönüştürmenin hevesindedir. Gemisini, füzesini alan bölgemize koşmuştur. Soğuk Savaş yıllarındaki ideolojik, politik, ekonomik ve stratejik mücadelelerin aynısı tekrar yeşermiştir. Hiçbir ülkenin geri adım atmayarak dünya savaşına çanak tuttuğu 1914 şartlarını aratmayacak bir atmosfer gittikçe yayılmaktadır. Doğrudur, AKP’nin Irak politikası baştan ayağa yanlıştır. Fakat Türk askerini davet eden, Musul’un Beşika bölgesinde yer gösteren yine bu ülkedir. Bağdat’ta yakılan Türk Bayrağı’nı Kandil’de dalgalandırsınlar da kendilerini hararetle alkışlayalım. Barzani’nin Ankara’da en üst düzeyde ağırlanması, Erdoğan ve Davutoğlu tarafından kucaklanması bize göre kara mizahtır. Erdoğan, 2007’de ‘Barzani muhatabımız olamaz, teröre örgütüne yataklık yapıyor’ derken sanıyorum bugünleri hiç hesaba katmamıştır.” 



KAVASLAR MI ÇOK YÜRÜR, VEKİLLER Mİ
TBMM’de milletvekillerinin mi kavasların mı daha çok yürüdüğünü  tespit etmek isteyen MHP Milletvekili Erkan Haberal, kavaslara adımsayar dağıttı. Adımsayarları gün boyu taşıyacak olan kavaslar, günün sonunda adım sayısını MHP’li Haberal’a söyleyecek ve kimin daha çok yürüdüğü ortaya çıkacak. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası