Ege Postası
Geri

"Eğitiminden mahrum bırakılan başörtülü gençlerin özgürlüğü için ne yaptınız'"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘10 yıllardır başörtüsü nedeniyle eğitimden mahrum kalan üniversiteli gençlerin özgürlüğü konusunda ne yaptınız'’ diye sordu. Başbakan Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışı...
Haberler / Güncel
9 Haziran 2013 Pazar 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘10 yıllardır başörtüsü nedeniyle eğitimden mahrum kalan üniversiteli gençlerin özgürlüğü konusunda ne yaptınız'’ diye sordu.

Başbakan Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışı için geldiği Mersin’de halka hitap etti. Servet Tazegül Spor Salonu’nda vatandaşlara seslenen Başbakan Erdoğan, AK Parti döneminde verilen özgürlüklerin hiç bir dönemde verilmediğini ifade etti.

Taksim’de yakıp yıkanlar, ülkenin değişik yerlerinde yakıp yıkanların bunu hangi özgürlük adına yaptığını soran Başbakan Erdoğan, ”Sorun kendilerine ‘siz ne adına bunları yapıyorsunu? Demokrasi ve özgürlükse onu istemenin yolları var. Eğer düşüncenize, fikrinize güveniyorsanız düşünce hürriyetinden korkmayın, başkalarının özgürlük alanına da tecavüz etmeyin. Bu ülkede 10 yıllardan başörtülü olduğu için üniversiteye geremeyenler gençlerin özgürlüğü konusunda siz ne yaptınız. Onların eğitim hakları acaba hak değimliydi. Konuyla ilgili bir tabir kullandığınızda AK Parti’nin kapatılması gündeme geldi. AK Parti’nin kapatılması gündeme geldiğinde Taksim’e çıkmadık, meydanlara dökülmedik. Hukuk içinde kalarak mücadelemizi verdik. Hukuk içinde kalarak hakkımızı aldık. 330 milletvekilimize rağmen biz seçmenimizi sokağa dökmedik, ama şunda bakıyoruz ki ana muhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. 7 ay sonra bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Onun için oyuna gelmeyeceğiz, kapı kapı dolaşacağız, hep beraber bu işi çözeceğiz. 20 yaş altı olanlar tabiî ki haklı olarak Türkiye’nin nereden geldiğini bu günlere nasıl ulaştığımız tecrübe etmediler. Bizim uğruna çok büyük mücadele verdiğimiz demokrasi üzerene yaşıyorlar. Kendi başbakanına küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik hak arayışı içinde olamaz. Bu gün çeşitli işyerlerini alışveriş mağazalarını basanlar hak arayan bir gençlik olamaz. Kıracaksın dökeceksin ee.. hak arıyormuş ne hakkı… Ben aklı selim gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin.” dedi.

“Siz gerçek manada çevreci iseniz burada çevreci bir başbakan var.” diyen Erdoğan, “Gerçek manada çevreci iseniz siz o caddelerdeki yaya kaldırımlarda kilit taşlarını söküp de kamunun araçlarının yakıp yakınla beraber olmamalısınız. Sizler sivil vatandaşın araçlarını molotoflarla, taşlarla hatta elinde aldığı balyozlarla kırmaya çalışanlarla beraber olmazsanız. Başını 2 elinin arasına al ve düşün. Ben ne yapıyorum 2 milyar 800 milyon fidan ve ağaç diken iktidara karşı benim verdiğim bu çevreci mücadelesi olabilir m? Şunda altında piknik yapılan ağaçlar benim belediye başkanlığı döneminde diktiğim ağaçlardır. İstanbul susuzdu. 180 kilometre uzaklıktan dağları delerek suyu getiren belediye başkanı kimd? Susuz İstanbul’u CHP belediyesinden 2.5 miyar dolar borçla devraldık. 1.2 milyar dolar borçla devrettik. Çöp dağlarından oluşan İstanbul çevreci miyd? O çöp dağlarını temizleyen başkan kimdi? İstanbullu biz göreve gelmeden önce maskeyle dolaşıyordu. Niye havası kirli bir ildi. Hava kirliliğini kim giderd? Bu kardeşiniz. Tertemiz bir kent hava kirliliği olmayan bir kent yeşili olan bir kent bıraktık.” ifadelerini kullandı.

Buradaki niyetin başka, bozuk ve samimi olmadığına işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, “Eğer bunu çevrecilik adına veriyorsa kapım açık. Burada ideolojik temsil görevi yapanlara katılmayın, onlardan kopun. Demokrasi ise sizin emrinizdeyiz.” şeklinde konuştu.

Kendi nesillerinin 50 yıl boyuncu siyasette ve idarede hep aynı isimleri gördüğünü anlatan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: “50 yıl aynı kısır döngüyü, gidiş gelişleri yaşadık. 3 dönem arka arkaya milletvekilliği yapan sonraki dönem milletvekili olamaz diyen kim, Tayyip Erdoğan. Bizden önce oralara oturanlar oradan kakmadılar. Şimdi 3 dönem siyaset yapan koltuğunu arkadan gelenlere devredecekler. Türkiye değiştikçe makamlardaki isimlerde değişecek dedik. Gençlere güvendiğimiz için 3 dönem kuralını getirdik. Seçilme yaşını indirdik, 18 yaşına indirmek için çalışmaları yapıyoruz. CHP ve MHP benimle dalga geçti. Avrupa’nın bir çok ülkesinde seçme seçilme hakkı 18. Taksim meydanına 4 ayaklı koysam seçtiririm diyen siyasiler gördük. Seçme yaşı 18 neden seçilme yaşı da olmasın. Seçilme değil seçmek daha zor. Gençliğe kulak vermek noktasında sıkıntı olmaz. Gençliğe sırtımızı asla dönmeyiz. Bunlar gençlik örgütlerinden gelmedi Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten. Ben 18 yaşından beri gençlik teşkilatlarında yetişen biriyim. Gençlere özgürlük ortamı kazandıran bunun için mücadele veren bir hükümet olarak gençliğe asla kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız."

"OYUN KURUCULAR TUZAK KURUCULAR BU ÜLKEDE KAZANAMAYACAK"

Erdoğan, "1980 öncesinde gençler birbirlerine silah doğrulttu, birbirleriyle karşı karşıya geldi. Bunların acı bir tuzak olduğu sonradan ortaya çıktı. Bu sefer 30 yıl boyunca terör çıktı, yine gençler öldü. Gencecik polisimiz, askerimiz, korucumuz şehit oldu. Önünde bir prof. var. İstisnalar kaideyi bozmaz ama benim polisime hakaret ediyor. Bu polis Türk milletinin polisidir, benim polisimdir. Bu polise hakaret etmeye senin hakkın yok, siyaseti öğren sonra yola çık. Kaldı ki akademisyensin terbiyeni muhafaza et, zaten zerre kadar bunların sorumluluğu olsa bu ifadeyi kullanmaz. Polisim askerim teröre ve teröriste karşı mücadelesini sürdürecek. Zaman zaman hatalar olabilir, ama ayrı mesele. Elimizdeki raporlara baktığımızda 600’den fazla yaralı bir şehit polis var. Başkomiseri şehit edenler hesabını vermeyecek m? Onun da hesabını verecekler. Oyun kurucular tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacak.“ diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası