Ege Postası
Geri

'El işi göz nur’ları görücüye çıktı

Samsun İlkadım Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 'Kadın El Nakışını Zarafete Dönüştüren Bir Sanattır' adlı nakış, iğne oyası ve el sanatları sergisi sanatseverleri beğenisine sunuldu....
'El işi göz nur’ları görücüye çıktı
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 12:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Samsun İlkadım Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak düzenlenen 'Kadın El Nakışını Zarafete Dönüştüren Bir Sanattır' adlı nakış, iğne oyası ve el sanatları sergisi sanatseverleri beğenisine sunuldu.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen ve 120 kursiyerin Eğitimci Ayla Kalaysız tarafından aldıkları eğitimleri el emeği göz nuruna dönüştürdükleri nakış, iğne oyası el sanatları sergisi Ziraat Bankası Sergi Salonu'nda bayanlar ve ilçe halkı tarafından büyük ilgi gördü. Açılışa eşleri ile birlikte katılan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, eski AK Parti İl Başkanı Adem Güney’in yanı sıra Başkan Danışmanı Şerif Mırık, Halk Eğitim Merkezi Müdür ve yardımcıları, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ferhat Çobanoğlu, çok sayıda kursiyer ve aileleri katıldı.

DEMİRTAŞ: ALINAN BELGELER İSTİHDAMA YÖNELİK

Sergi açılışında bir konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ben burada sergilenen el emeği göz nuru ürünleri sergileyen kursiyerlerimizin alacakları belgelerin hayırlı olacağını düşünüyorum. İleride yani bu belgelerle istihdam olunacağını düşünüyorum. Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde, işi, olanaklarınızı aynı doğrultuda gelişir. Ben bu vesile ile Kursa katılan kursiyerleri tebrik ediyor, onları yetiştiren usta öğretici öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

"Toplumun temeli aile ise ailenin temeli de kadındır. Bu önermenin sonucu olarak toplumun temeli kadındır." diyen Eğitici Ayla Kalaysız, "Kadınlarımıza imkan verildiğinde, onlara fırsat tanındığında, nasıl işlerin yapabileceklerini ve ne güzel eserlerin ortaya çıkardıklarının en güzel örneğinin sergimizde bizleri yalnız bırakmayan sanatseverlere ve maddi ve manevi imkanlarını eğitim ve sanata seferber eden İlkadım Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a katılımcılara çok teşekkür ediyorum." dedi.

Açılış kurdelesinin kesiminin ardında katılımcılar ve sanatseverlerin gözlerine hitap eden sergiyi gezen Başkan Demirtaş ve eşi Lütfiye Demirtaş, Nakış, iğne oyası ve el sanatları üzerine yıl boyu yapılan sergiyi ilgiyle gezdi. Başkan Demirtaş, el emeği göz nuru ile hazırlanan eserlerin sahiplerinden bilgi aldı. Yoğun katımla açılışı gerçekleşen serginin bir hafta boyunca vatandaşların ziyaretine açık kalacağı söylendi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası