Ege Postası
Geri

'En uzun tünel'de son viraj!

Yeşildere aksındaki trafiği rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Otogar arasında bağlantı sağlayacak 7 kilometrelik güzergah için yıl sonuna kadar ihaleye çıkarak yapım çalışmalarına start verecek. Homeros Bulvarı-Otogar Bağlantı Yolu Projesi için 2016'da 31.5 milyon TL bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi, 2,4 kilometrelik kısmı tünel geçişi olacak yeni yolun imar planlarını önümüzdeki ay tamamlayacak. 'En uzun tünel'de son viraj!
'En uzun tünel'de son viraj!
Haberler / İzmir
19 Ocak 2016 Salı 13:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın proje çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, güzergahın imar planları da hazırlandı. Kamulaştırma faaliyetleri devam eden projeyle ilgili hazırlanan yeni imar planlarının önümüzdeki ay onaylanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.
 
YEŞİLDERE'YE ALTERNATİF EKSPRESS GÜZERGAH
Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete alınan Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatacak toplam 7 kilometrelik bağlantı yolu için hazırlıkla son aşamaya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2016'da toplam 31,5 milyon lira ayırdığı projenin imar planlarını da önümüzdeki ay meclis onayına sunulacak. Uygulama projeleri için hazırlıklar sürerken, Yeşildere trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak yeni yolun yapım ihalesine ise yıl sonuna kadar çıkılacak ve ilk kazma yine 2016'da vurulacak.


 
İZMİR'İN EN UZUN TÜNELİ OLACAK
Buca'da yapımı devam eden Onat Caddesi güzergahı, Bornova Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ile birlikte İzmir'in 35 metre genişliğe sahip en modern güzergahlarından olacak projenin 2,4 kilometrelik kısmı ise derin tünelle geçilecek. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2,4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünelprojesi İzmir'in en uzun tüneli olacak.
 
31.5 MİLYON LİRA HARCANACAK
Homeros Bulvarı için kamulaştırmalarla birlikte toplam 36 milyon lira harcayan Büyükşehir Belediyesi, Otogar’a uzatılacak 7 kilometrelik ekspres yolda ise bugüne dek yaklaşık 60 milyon liralık daha kamulaştırma yaptı.
 


İNŞAATI YIL SONUNA KADAR BAŞLAYACAK
İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve toplam 6 şerit genişliğinde olacak. Yeni yol ile, Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve  Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlayacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası