Ege Postası
Geri

''Ev alma komşu al'' sözü bakın nasıl gerçek oldu

İzmir’in Çiğli ilçesinde, 8930 Sokak Aydın Apartmanı sakinleri akıllara durgunluk veren bir olay ile karşı karşıya. “Ev alma komşu al” sözünü doğrularcasına yaşanan olayların başrolünde apartmanın birinci katında yalnız yaşayan ve şizofren hastası olduğu komşularca iddia edilen 36 yaşındaki Fatma D. İsimli bir kadın var. Apartman sakinlerine korku filmlerini aratmayan olaylar yaşattığı iddia edilen Fatma D.’nin, kimi zaman ölümle tehdit ettiği kimi zaman fiziki saldırıya maruz bıraktığı komşular ise çaldıkları kapılardan kendilerine ‘yapacak bir şeyimiz yok’ cevabı verilmesi karşısında çaresiz.
''Ev alma komşu al'' sözü bakın nasıl gerçek oldu
Haberler / İzmir
20 Aralık 2012 Perşembe 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Çiğli’de Aydın Apartmanı’nda son dönemde yaşanan olaylar Holywood’un korku filmi senaryolarına taş çıkartacak kadar ilginç detaylar içeriyor. Bir yıldır aynı apartmanda kiracı olarak yaşayan Fatma D. İle komşuların başı dertte.

 

KAPI ÖNLERİNE OYUNCAK SİLAH VE SALÇA

Konu ile ilgili görüştüğümüz apartman sakinleri yaşadıkları olayları tüm çıplaklığı ile aktardı. Şizofren hastası olduğu iddia edilen Fatma D.’nin apartmanda tadilat olduğu esnada çalışan ustalara küfür ettiği ve eline aldığı nesneleri fırlattığını da anlatan apartman sakinleri, “Çok zor durumdayız. Apartmandaki evlerin 3-4 tanesinin önüne salça dökmüş. Asansöre ve yine kapımızın önüne ondan korkmamız için oyuncak silah bırakıyor” diye konuştular.


 

PLAZMA PARÇALAMIŞ, ÇANAK ANTENİ KIRMIŞ

Henüz  birkaç gün önce de zemin kattaki evinin çanak antenini ikiye ayıran Fatma D.’nin yaptıkları karşısında komşuları şaşkınlığını gizleyemiyor. Kendine ait olan plazma televizyonu da bahçede kırdığını söyleyen Fatma D’nin komşuları, “bize sizi öldüreceğim diyor. Savcılığa gittik. Şikayetimizi  bildirdik.  Savcı bir şey yapamazsınız, mahkemelerde sürünürsünüz, kadınla bire bir kalacaksınız o apartmanda sonra. Sıkıntı olur. Kaymakamlığa gidin dedi. Kaymakamlığa gittik yine bir şey yapamadık. İmza toplayıp çıkaralım dedik onu da yapamadık” diyerek çaresizliklerinin dile getiriyor.

 

EVİ YAKTI, KOMŞUYU TOKATLADI

Fatma D.’nin son günlerde yaptığı bu olayların ardından polislere de haber verdiklerini söyleyen apartman sakinleri polislerin de bu konuda yardımcı olmadığını söyledi. Ayrıca polislerin apartmanda olduğu bir sırada evden dumanlar yükseldiğini gören komşulardan biri, polisleri o yöne götürmüş ve evin yandığını fark etmiş. İşte apartman sakinin ağzından o olay, “Polisleri kadının evini göstermek için apartmanın arka tarafına götürdüm. O an evden dumanlar çıktığını gördüm. Hemen itfaiyeyi aradım. Tam da bu sırada yolda komşularımızdan birine saldırmış, tokat atmış. Polislere,  bakın kaçıyor aşağıya doğru dedim. Polisler peşinden koştu.Ancak hemen dolmuşa binmiş. Polisler dolmuşu durdurup kadını aldılar. Sonrasını bilmiyoruz. Ama götürdükleri yerde salmışlar. Tekrar apartmana geldi ve sorunlar yine devam etti.”


(Evinde kırdığı camlar ve yerdeki cam parçaları)
 

“SİZİ ÖLDÜRSEM DE FARK ETMEZ, ORADA DA YATARIM”

Apartman sakinlerinin anlattıklarına göre iki çocuk annesi olan Fatma D, buraya bir sene önce kiracı olarak taşındığında ayrıldığı eşinden iki çocuk sahibi olduğunu ve onları almak istediğini söylemiş. Geçtiğimiz Temmuz’dan beri Fatma D,nin bu halde olduğunu söyleyen apartman sakinleri , “Bize, ‘Sizi öldüreceğim. Benim için fark etmez. Raporum var. Gerekirse hapishanede de yatarım.’ diyor. Apartmanda ufak çocuklarımız var. Onları aşağıya göndermeye korkuyoruz. Ev sahibi ile konuştuk. İlk zamanlar sorun olmadığı için bir şey yapmadı. Ancak şimdilerde onun kendi evine de zarar geldiği için evden çıkarma planları yaptığını biliyoruz” dedi. 


(Bıçakla kestiği tahmin edilen ve komşularca yeni alındığı söylenen koltuk)


(Evinin balkonunda kırdığı tabaklar)


(Bıçakla çizdiği tahmin edilen evinin kapısı)



(Evinde kırdığı camlar 2)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası