Ege Postası
Geri

'Evlenmeye aday çiftler Peygamber Efendimiz'in (sas) aile hayatını okumalı'

Eğitimci yazar Hasan Hüseyin Aslan, ailenin önemine değinerek, evlenmeye aday çiftlerin, Peygamber Efendimiz'in (sas) aile hayatını ve evdeki yaşantısını dikkatle okumasını tavsiye etti.Çorum Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİSİAD)...
'Evlenmeye aday çiftler Peygamber Efendimiz'in (sas) aile hayatını okumalı'
Haberler / Güncel
15 Eylül 2013 Pazar 13:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eğitimci yazar Hasan Hüseyin Aslan, ailenin önemine değinerek, evlenmeye aday çiftlerin, Peygamber Efendimiz'in (sas) aile hayatını ve evdeki yaşantısını dikkatle okumasını tavsiye etti.

Çorum Hitit Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (HİTİSİAD) tarafından, Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlenen aile içi eğitim seminerinde konuşan eğitimci yazar Hasan Hüseyin Aslan, en uzun ibadetin evlilik olduğunu söyledi. Aslan, ailenin önemine değinerek Hz. Peygamber'in ailede örnek alınması gereğine dikkat çekti.

Evlenmeye aday çiftlerin, Peygamber Efendimiz'in aile hayatını ve evdeki yaşantısını dikkatle okumasını tavsiye eden Aslan, ''Evlilik çok kutsal bir müessesedir. Evlenecek olanlar, önceden büyüklerine ve bu alanda uzman kişilerin görüşlerine baş vurmalıdırlar. Ve evli olan arkadaşlar da karşılıklı anlayışlı olmalıdır. Eşler, rol model olarak da Peygamber Efendimiz'i (sas) kendine örnek alırsa, işte işin sırrı buradadır. Peygamberimiz'in (sas) örnek alınması, eğer eşler onu evliliklerine örnek alırlarsa o zaman mutlu olurlar.'' dedi.

En uzun ibadetin evlilik olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Aslan, hadis-i şeriflerle de evliliğin önemini anlattı. Evli olan çiftlerin birbirlerine her zaman güzel sözler sarf etmesini tavsiye eden Aslan, ''Bir milletin en büyük yapı taşı ailedir. Bu kurumu ayakta tutabilmek için de çiftler arasındaki sevgi saygı ve diyalog da güzel olmalıdır. Eğer evliliğinizi Peygamber Efendimiz’in (sas) örnek hayatı çerçevesinde yaşarsanız işte mutluluğa o zaman erişirsiniz.'' diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası