Ege Postası
Geri

'Günde 80 telden fazla dökülen kişi, saçlarını kaybetme riski taşıyor'

Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Yaşar, saç dökülmesinin insanoğlunun en eski ve önemli güzellik problemlerinden biri olduğunu, günde 80 telden fazla saçı kişilerin, saçlarını kaybetme riski taşıdığını söyledi. Saç dökülmesinin,...
'Günde 80 telden fazla dökülen kişi, saçlarını kaybetme riski taşıyor'
Haberler / Güncel
25 Eylül 2013 Çarşamba 10:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Ali Yaşar, saç dökülmesinin insanoğlunun en eski ve önemli güzellik problemlerinden biri olduğunu, günde 80 telden fazla saçı kişilerin, saçlarını kaybetme riski taşıdığını söyledi. Saç dökülmesinin, önemli deri hastalıklarından biri olduğunu ifade eden Yaşar, “Saç dökülmeleri, iz bırakan ve iz bırakmayan diye ikiye ayrılır. İz bırakan saç dökülmeleri yanıklar, saçlı derideki ameliyat izleri, bazı mantar hastalıkları, çeşitli deri hastalıkları seyrinde ve çoğu kez saçlı deri içerisinde bölgesel dökülme alanları şeklinde görülen dökülmelerdir. Dökülen saçlar tekrar çıkmayacağı için erken teşhis ve tedavi bilhassa önemlidir.” dedi.

KADINLARDA DOĞUMDAN SONRA DÖKÜLEN SAÇLAR YENİDEN ÇIKIYOR

İz bırakmayan dökülmelerde, sebep ortadan kaldırıldığı takdirde saçların tekrar çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Yaşar, “İz bırakmayan saç dökülmelerinde en sık neden kansızlığın bazı şekilleri, özellikle demir eksikliği anemisidir. Bunun dışında vitamin B12, folik asit ve çinko gibi vitamin ve element eksiklikleri de bu tip dökülmeye sebep olmaktadır. Uzun süren çok sıkı zayıflama rejimleri bir başka nedendir. Başta kanser ilaçları olmak üzere bazı ilaçlar ve kimyasal maddeler, tifo gibi yüksek ateşli, ağır seyreden ve uzun süren hastalıklar, tiroid bezinin guatr gibi hastalıkları, geçirilen büyük cerrahi operasyonlar ve ağır psikolojik stresler, böyle dökülmelere neden olabilir. Kadınlarda doğumdan üç dört ay sonra başlayan ve tam nedeni anlaşılamamış bir özel dökülme şekli daha vardır ve altı ay kadar sonra kendiliğinden düzelir.” şeklinde konuştu.

Saçın yıkanması ve fırçalanması sırasında dökülmesinin "yalancı dökülme" olarak adlandırıldığını belirten Ali Yaşar, “Bu hastalar genellikle bize avuç avuç, topak topak saç dökülmesinden yakınarak gelirler. Bunlar arasında gerçek saç dökülmesi olanlar çok fazla değildir, çünkü tanımlanan dökülmeler, saç yıkama ve fırçalama sırasında olan dökülmelerdir, yani dökülme aşamasında olan saçların doğal dökülmesidir. Yerlerine yenileri gelecektir.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası