Ege Postası
Geri

'Güvenlik Soruşturması' kanun teklifi yeniden oylanacak

TBMM Genel Kurulu'nda dün muhalefetin oyları ile reddedilen, 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması' ile ilgili kanun teklifinin yeniden görüşülmesine ilişkin TBMM Başkanlık Tezkeresi kabul edildi. Güvenlik soruşturmasını yeniden yasalaştırmak isteyen Ak Parti'nin, Genel Kurul’da yapılan oylamada reddedilen teklifi Başkanlık Divanı kararıyla yeniden oylamaya sunmak istemesi, içtüzüğe aykırı olmasına rağmen Meclis'te kabul edildi. Teklif, salı günü yeniden görüşülecek.
'Güvenlik Soruşturması' kanun teklifi yeniden oylanacak
Haberler / Güncel
1 Nisan 2021 Perşembe 17:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Büyük Millt Meclisi'nde (TBMM) dün (31 Mart) muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi yeniden oylanacak. Reddedilen teklif, 6 Nisan Salı günü görüşülecek.

TBMM Başkanlık Divanı'nda, teklifin maddelerine geçilmesine yönelik oylamanın yenilenmesine ilişkin karar, Başkanlık Tezkeresi olarak Genel Kurul'da okundu. Tezkerenin kabul edilmesinin ardından Genel Kurul'da, kamu görevine ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması zorunluluğu getiren teklifin maddelerine geçilmesi için oylama tekrarlandı.

NE OLMUŞTU?

Ak Parti'nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını içeren 16 maddelik kanun teklifi, Ak Partili vekillerin  katılmadığı oylamada muhalefetin oyları ile reddedilmişti. Ak Parti, muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedilen teklifi, Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nü yok sayarak bugün yeniden oylatma kararı almış, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un devreye girmesini istemişti.

Meclis tarihinde ilk kez yaşandığı kaydedilen bu duruma, muhalefet sert tepki göstermişti. Kanun'a göre, Meclis tarafından reddedilen kanun teklifleri, ret tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe, aynı yasama dönemi içinde tekrar verilemiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası