Ege Postası
Geri

'Hakem heyetleri yeniden açılmalı'

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, daha önce kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici hakem heyetlerinin yeniden açılması gerektiğini bildirdi.
'Hakem heyetleri yeniden açılmalı'
Haberler / Ekonomi
24 Mart 2019 Pazar 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜKODER İzmir Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu, Basmane semtindeki Birleşik Metal İş Sendikası Toplantı Salonunda yapıldı. 

Cevdet Uçan'ın TÜKODER İzmir Şube Başkanı olarak seçildiği genel kurulun ardından gazetecilere açıklama yapan TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, tüketici haklarına ilişkin değirlendirmelerde bulundu. 

Tüketiciden en çok "sosyal medya üzerinden yapılan alışverişler ve GSM operatörleriyle" ilgili şikayetler geldiğini söyleyen Koçal, son zamanlarda ise daha çok yarım kalan ve bitmemiş konutlarla ilgili şikayet aldıklarını belirtti. 

Geçen yıl ağustos ayından itibaren tüketici başvurusu almayan Tüketici Hakem Heyeti'nin kapatılmasının hak aramayı zorlaştırdığını savunan Koçal, "Tüketici adaleti ya da hizmeti kendine en yakın yerde hızlı ve kaliteli bir şekilde almalıdır. Bu evrensel bir haktır. Bunun için kaymakamlıklar bünyesinde olan, kapatılan tüketici hakem heyetleri yeniden açılmalıdır." diye konuştu. (AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası