Ege Postası
Geri

'Hileli' satış krizinde son perde

Aliağa Belediyesine Bozköy’den geçen ve icradan satış noktasına gelen 212 parsel numaralı arazinin satışı; CHP’li belediye meclis üyelerinin itirazı üzerine İcra Hukuk Mahkemesi tarafından son anda tedbiren durduruldu. 'Hileli' satış krizinde son perde
'Hileli' satış krizinde son perde
Haberler / Güncel
23 Şubat 2018 Cuma 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Aliağa’da MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Çaltılıdere Mahallesi’ndeki deniz sıfır arazi için yaptığı satış hamlesinin ardından yeni bir satış krizi gündeme geldi. Çaltılıdere sürecinde, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin karşı çıkmasına karşın, arazi bir işadamına devredilmişti. Aliağa’da bu sürecin ardından bu kez Bozköy’deki arazi satışı krizi çıktı.

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, bu kez Bozköy'de, Bütünşehir Yasası’ndan önce köy tüzel kişiliğine ait olan arazinin MHP’li Başkan Serkan Acar tarafınan ‘hileli icra taktiğiyle’ satılmak istendiğini öne sürdü.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ YARGIYA BAŞVURDU

CHP’li İlçe Başkanı Durmaz’ın iddiasının ardından CHP’li Belediye Meclis üyeleri Erol Güngör, Ulviye Öztürk ve Bahar Deniz, 12 parselin icradan satışının yapılacağı 22 Şubat gününden bir gün öncesinde, satışa saatler kala Aliağa Belediye Başkanlığı’nın dosya borcunu hala kapatmadığını ve 212 parselin icradan satılacağının netleşmesi üzerine harekete geçip yargıya başvurdu.

CHP’Lİ ÜYELERİN BAŞVURUSU SONUNDA SATIŞ DURDURULDU

Başvuru sonucunda Aliağa İcra Hukuk Mahkemesi, satıştan saatler önce, 21.02.2018 günü akşam saatlerinde verdiği kararla 212 parselin satışını tedbiren durdurdu.  Bu nedenle 212 parselin 22 Şubat günü icradan yapılacak olan satışı gerçekleşmedi. 

CHP İLÇE BAŞKANI KAMUNUN ZARARA UĞRATILACAĞINI SAVUNMUŞTU

CHP İlçe Başkanı Özcan Durmaz, MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’ın icra yoluyla araziyi belediye meclisinin yetkisi dışında, haksız bir şekilde satmaya çalıştığını belirterek, gerçek değeri 40 -50 milyon lira olan arazinin icra yoluyla 10 milyon lira civarında bir fiyata satılarak kamunun zarara uğratılacağını açıklamıştı.

BELEDİYE MECLİSİ İCRADAN SATIŞIN DURDURULMASI İÇİN BAŞKANA YETKİ VERMİŞTİ

Aliağa Belediye Meclisi de bu gelişmeler üzerine 8 Şubat 2018 tarihli toplantısında, tüm üyelerinin oy birliği ile 212 parsel üzerinde bulunan haczin kaldırılarak, icradan satışın durdurulması için belediye başkanına bankadan 1 milyon 600 bin lira borçlanma yetkisi ve görevi vermişti.

GÜNGÖR: HAYIRLI OLSUN, YARGININ TAKDİRİDİR

Konu hakkında açıklama yapan CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Erol Güngör, “ Hayırlısı olsun, yargının takdiridir. Son ana kadar meclisimizin verdiği görev doğrultusunda dosya borcunun belediye başkanlığınca kaldırılmasını bekledik. Ancak bu yapılmayınca, bu satışla bir kamu zararı oluşmaması için yargıya başvurduk. Yargı satışın tedbiren durdurulması kararı verdi. Öte yandan parsel üzerinde icra işlemi bulunan alacaklılarda mağdur olmayacaklar. Belediye Başkanlığı bu dosya alacaklarını da, eğer kasasında parası yoksa bile meclisin verdiği görev doğrultusunda bankadan kredi alarak ödeyebilir” değerlendirmesini yaptı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası