Ege Postası
Geri

'Horlama, uyku hastalığının bulgusu olabilir'

Doç. Dr. Fadullah Aksoy, horlamanın çeşitli nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirterek, bu hastalığın sebebinin tespit edilmesinden sonra tedavi yöntemlerinin uygulandığını söyledi. Uyku hastalığı ya da burun kemiğinin eğriliği, burunda...
'Horlama, uyku hastalığının bulgusu olabilir'
Haberler / Güncel
6 Mayıs 2013 Pazartesi 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doç. Dr. Fadullah Aksoy, horlamanın çeşitli nedenlerle ortaya çıkabileceğini belirterek, bu hastalığın sebebinin tespit edilmesinden sonra tedavi yöntemlerinin uygulandığını söyledi. Uyku hastalığı ya da burun kemiğinin eğriliği, burunda et olması gibi hastalıkların horlamaya yol açacağını kaydeden Aksoy, “Yapılan testin ardından, uygun tedavi yöntemi seçilerek uygulamaya geçilir.” dedi.

Doç. Dr. Fadullah Aksoy, toplumda sıkça görülen horlama şikayetlerine ilişkin bilgi verdi. Horlamanın tek bir sebebinin bulunmadığını, bazı hastalıkların bulgusu olabileceğini vurgulayan Fadullah Aksoy, “Horlama bir bulgudur. Tek başına da olabilir, başka bir şeyin sebebi de olabilir. Horlama için üst solunum yollarında daralma olması gerekiyor. Burun kemiği eğriliği, burunda et olması, genizde et olması, küçük dilin uzun olması, dilin büyük olması gibi sebepler horlama gerekçesi olabilir. Aşırı kilo da horlamaya neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Tedavi sürecinde horlamanın başka bir hastalığını sonucu olup olmadığını sorguladıklarını kaydeden Aksoy, “Hastanın sık sık uyanması, nefesinin durması, sabahları dinç uyanıp uyanmaması gibi durumları ve iş esnasında, trafikte uykusu geliyor mu gibi sonuçları sorguluyoruz. Horlama uyku hastalığının bir sonucu da olabilir.” ifadelerini kullandı.

Tedaviye başlamadan önce çeşitli testler yaptıklarının altını çizen Aksoy, hastanın kilosunun, boyun ve çene yapısının kontrol edildiğini belirtti. Yapılan muayenenin ardından hastayı uyku testine gönderdiklerini kaydeden Aksoy, şunları söyledi: “Hasta cihaza bağlı olarak yatıyor ve o esnada kaç defa uyandığı, horlaması, nefesinin ne kadar durduğu gibi konuları cihazla tespit ediliyor. Uyku sendromu var mı ona da bakıyoruz. Bizim, genellikle cerrahi olarak tedavisini yaptığımız grup, hafif ve orta grup.”

Türk toplumunda erkeklerin daha çok horladığını vurgulayan Aksoy, toplumda 2 kişiden birinin bu rahatsızlığı taşıdığını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası