Ege Postası
Geri

'İş güvencesi kırmızı çizgimizdir'

15 Temmuz’da Türk Demokrasisini silah zoruyla ortadan kaldırmaya yönelik kanlı bir darbe girişimi yaşanmıştır. Bu kanlı darbe girişiminden sonra yurt genelinde 3 aylık süreyle OHAL ilan edilmiştir.
'İş güvencesi kırmızı çizgimizdir'
Haberler / Güncel
12 Ağustos 2016 Cuma 16:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yine çoğunluğu kamuda olmak üzere birçok kişi hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmış, binlerce kişi açığa alınmış ya da tutuklanmıştır.

Devletin her kademesine sızmış olan FETÖ üyelerinin bir an önce kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenerek hukuk karşısında hesap vermeleri gerekmektedir. Bu temizlik yapılırken terör örgütü ile hiçbir ilişkisi olmayan kamu çalışanlarının da zarar gördüğü ortadadır. 15 Temmuz Darbe girişimi bahane edilerek hiçbir suçu olmayan kamu çalışanları cezalandırılma yönüne gidilmemelidir.

Son günlerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda köklü bir değişiklik yapılacağı ve memurun iş güvencesinin ortadan kaldırılacağı, performans sistemi getirileceği yönünde bir takım açıklamalar yapılmaktadır.

 AKP hükümeti 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmekten vaz geçmelidir. Birleşik Kamu-İş olarak kamu çalışanlarının iş güvencesinin KIRMIZI ÇİZGİMİZ olduğunu belirtmek isteriz. Hükümet öncelikle yargıyı bağımsız hale getirmelidir. Yargının bağımsız olması, insanların hak kaybının önüne geçecektir. O nedenle yargının bağımsızlığı sağlanmalıdır.

AKP hükümeti FETÖ üyesi kamu görevlilerinin tasfiye adı altında kamu emekçilerini kendine bağlı kapıkulları yapmanın peşindedir.  AKP iktidarı her fırsatta memurun iş güvencesine yönelik düzenlemeleri gündeme getirmektedir.

İş güvencesi olmayan kamu istihdamını kabul etmiyoruz!

Memurun işten çıkarılmasının kolaylaştıran bütün düzenlemelerin karşısındayız.Herkesin kamu hizmetlerinden eşit ve parasız olarak yararlanması sağlanmalıdır,

 Performansa dayalı ücret sistemi, siyasal iktidara mensup memurlar ortaya çıkaracaktır.15 Temmuz darbe girişimi kamuda liyakat esaslı atamaların ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmıştır. AKP tüm bu yaşananlardan ders çıkarmalı ve kamu çalışanları üzerinde hak kaybına neden olacak uygulamalardan vazgeçmelidir.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonumuz, yapılmak istenen bu değişikliklerin takipçisi olmaya ve kamu emekçilerinin ücretli köle yapılmak istenmesine, işten atılmasına, işsizliğe ve yoksulluğa mahkûm edilmesine karşı, kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edecektir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası