Ege Postası
Geri

"KKTC'deki 1 Mayıs kutlamaları Türkiye'ye örnek olsun"

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, KKTC'deki 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye'ye örnek olması temennisinde bulundu. Türkiye'deki 1 Mayıs kutlamalarında büyük bir kavga olduğunu belirten Çakıcı, "Türkiye'de yaşananları...
Haberler / Dünya
1 Mayıs 2013 Çarşamba 21:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, KKTC'deki 1 Mayıs kutlamalarının Türkiye'ye örnek olması temennisinde bulundu. Türkiye'deki 1 Mayıs kutlamalarında büyük bir kavga olduğunu belirten Çakıcı, "Türkiye'de yaşananları da yakından izliyoruz. Orada büyük bir kavga var. Polisin baskısı var. Çalışanlar, emekçiler, Taksim'e giremediler ve miting yapamadılar. Polis yolları trenleri, otobüsleri kesti. Bunu buradan protesto ediyoruz."dedi.

KKTC’de bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla Lefkoşa’da miting düzenlendi. Başkent Lekoşa’da bulunan Kuğulu Park’ta toplanan siyasi parti ve örgütler, burada oluşturduğu kortejle mitingin gerçekleştirileceği Sarayönü’ne yürüdü.

Korteje ve mitinge, KKTC’nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Toplumcu Demokrat Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, sendika başkanları, diğer siyasi partiler ile sivil toplum örgütleri ve temsilcileri katıldı. Yürüyüşte, Ana Muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları da yer aldı.

Meydanda toplanan coşkulu kalabalık, Türkçe ve Kürtçe “Tüm Emekçilere Selam Olsun”, “1 Mayıs Yaşıyor, Yaşatacağız”, “Yaşasın 1 Mayıs” yazan pankartlar açarken, çeşitli sloganlar attı.

1 Mayıs kutlamaları için miting alanında bulunan TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kıbrıs'taki zorluklara değindi.

Buna karşın, Kürdü, Türkü, Sünnisi, Alevisi, sivil toplum örgütleri ile 1 Mayıs'ı barış içerisinde kutladıklarını dile getiren Çakıcı, Türkiye'de yaşananları da yakından izlediklerini ifade etti.

Türkiye'deki 1 Mayıs kutlamalarında polisin baskısı olduğunu savunan Çakıcı, "Çalışanlar, emekçiler Taksim'e giremediler ve miting yapamadılar. Polis yolları trenleri, otobüsleri kesti. Bunu buradan protesto ediyoruz ve bugün Kıbrıs'ta bu barış içerisinde gerçekleşen mitingimizin Türkiye'ye örnek olmasını temenni ediyorum. Kardeşliğin, çalışanların haklarının daha ileriye götürülmesini temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası