Ege Postası
Geri

'Korona'nın gölgesinde 1 Mayıs kutlamaları

İzmir Valiliği, salgın ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle 1 Mayıs günü herhangi bir toplantı ve gösteri yürüyüşünün yapılamayacağını açıkladı. Valilik tarafından bugün Basmane Meydanı’nda sadece 5 kişinin katılabileceği bir basın açıklaması yapılmasına izin verildi. Öte yandan Kültürpark 3 Nolu Hol'de toplanan DİSK’e bağlı işçiler kararı protesto ederken, bayramı kutladı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Herkes saraylarına, saltanatlarına, villalarına çekilirken, sokağı süpürenler, yardım kolilerini götürenler, hatta ve hatta ölenleri defneden biziz. Siz saraylarınızda saklanın biz Coivd-19’u emeğin ve bilimin gücüyle yeneceğiz." dedi.
'Korona'nın gölgesinde 1 Mayıs kutlamaları
Haberler / Güncel
30 Nisan 2020 Perşembe 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığınca Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında 1-2-3 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (yarın) sokağa çıkma yasağı nedeniyle sembolik törenlerle kutlanacak. Bu çerçevede İzmir Valiliği de kısıtlama ve salgının halk sağlığını tehdit ettiğini belirterek bugün Basmane Meydanı’nda sadece 5 kişinin katılabileceği bir basın açıklaması yapılmasına izin verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilciliği, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda İzmir’de ilk 1 Mayıs’ın kutlandığı Basmane’de bir anma programı yapılması ve Gündoğdu Meydanı’nda 200 kişiyi geçmeyecek sembolik bir tören düzenlemek için başvuru yapmıştı.

BASMANE'DEKİ PROGRAM

Basmane’de saat 15.00’te gerçekleştirilen basın açıklmasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer de katıldı. 114 yıl önce ilk 1 Mayıs’ın kutlandığı anıta karanfil bırakıldı, anma yapıldı ve marşlar söylendi. Daha sonra grup dağıldı.

YARIN BALKONLARDA OLACAKLAR

Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, yarın içinse şunları söyledi;

“Saat 21.00’de balkonlarda pankart asacağız, 1 Mayıs marşlarımızı söyleyeceğiz. Işık-yakıp söndüreceğiz. Yani kalbimizin attığı her yeri, bulunduğumuz her yerde 1 Mayıs alanı ilan edeceğiz.”

KARAR PROTESTO EDİLDİ

Talepleri reddedilen DİSK Genel-İş'e bağlı işçiler ‘Bıçak kemikte’ ve #HesapSoruyoruz etiketiyle kararı sosyal medyadan protesto etti. 

Bazı işçiler Kültürpark 3 Nolu Hol'de tepkilerini sürdürdü.

“Bıçak kemikte! Yaşasın 1 Mayıs... İşçiyi, emekçiyi ‘EvdeKal’ çağrılarının dışında tutan, üretim çarklarını salgına ölüm tehlikesine rağmen ölüm makinası gibi döndüren bu rejim. 1 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı ilan etmiş.” diyerek tepkiler dile getirildi.

SARI: HERKES SARAYLARINA, VİLLALARINA ÇEKİLİRKEN...

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tepkisini sosyal medyadan şu sözlerle dile getirdi; 

“Fabrikalarda biz tarlalarda biz biziz hayatî yaratan dil farkı bilmeyiz din farkı bilmeyiz sanki doğduk bir anadan Yaşasın 1 Mayıs.”

Öte yandan 3 Nolu Hol’de işçilere seslenen Sarı şunları söyledi; “Herkes saraylarına, saltanatlarına, villalarına çekilirken, sokağı süpürenler biziz, yardım kolilerini götürenler biziz, sularını bağlayan biziz,  ulaşımını sağlayan biziz,  tedavi edenler biziz, hatta ve hatta ölenleri defneden biziz. Temizlik yapanlar biziz. Siz saraylarınızda saklanın biz Coivd-19’u emeğin ve bilimin gücüyle yeneceğiz diyoruz. Yaşasın 1 Mayıs.”

İŞÇİ MARŞI SÖYLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı işçiler Kültürpark Fuar Alanı'nda İşçi Marşı'nı söyledi. Sosyal yardım hizmeti üreten işçiler, 1 Mayıs kutlamasını sosyal mesafeyi koruyarak gerçekleştirdi.

İşyerlerinde #1Mayıs marşı:
Günlerin bugün getirdiği baskı zulüm ve kandır
Ancak bu böyle gitmez sömürü devam etmez#Yepyenibirhayat gelir bizde ve her yerdepic.twitter.com/aVgjMU3se2

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası