Ege Postası
Geri

'Muhalefeti her adımda bilgilendirin'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, ‘Zeytin Dalı’ harekâtıyla ilgili yaptığı açıklamada , “Hükümetten üç beklentimiz var: Birincisi her adımda ana muhalefeti bilgilendirin. İkincisi, her aşamada samimi olun. Üçüncüsü diplomatik, askeri angajmanlardan ana muhalefeti bilgilendirin” dedi.
'Muhalefeti her adımda bilgilendirin'
Haberler / Politika
24 Ocak 2018 Çarşamba 07:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meclis’te dün basın toplantısı düzenleyen Altay, özetle şunları söyledi:

“Milletçe temennimiz Mehmetçiğin burnu kanamadan Türkiye’ye yönelik terör tehdidini temizlemesidir. Hiç şüphesiz Türkiye, sınırlarının ötesinden bir terör tehdidiyle karşı karşıyadır. Türkiye’nin terör koridorunu önleme hakkı, sınırlarını güven altında tutma hakkı meşru bir haktır. Türkiye terörle amansız mücadele ederken Kürt sorununun çözümüne yönelik adımları da terörle mücadele ile eş zamanlı atabilmelidir. Terörle etkin, katı bir mücadele, ama eş zamanlı olarak Kürt sorununa yönelik hamlelerin yapılması önemlidir. Yoksa bir terör örgütü biter başka bir terör örgütü başlar. Yine bölge ülkelerinin kaygılarının giderilmesi lazım. Sivil kayıplar konusunda da azami özeni göstermemiz lazım. Türkiye’nin çok iyi bilinen uluslararası savaş stratejilerine yem olmamasını bekliyoruz. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) şüpheli, kuşkulu ve tartışmalıdır. ÖSO, El Kaide uzantılı kimi birliklerden oluşan derleme bir örgüttür. Türkiye’nin bu konuda da dikkatli olması gerekir. ” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası