Ege Postası
Geri

"O'nu (sav) önder olarak görmek insanlığın kurtuluşu olacaktır"

İzmir İl Müftülüğü tarafından "İnsan Onuru" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. İzmirliler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Gecede konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Peygamber Efendimiz'i önder olarak görmek, bütün...
Haberler / Genel
15 Nisan 2013 Pazartesi 02:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir İl Müftülüğü tarafından "İnsan Onuru" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. İzmirliler etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Gecede konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Peygamber Efendimiz'i önder olarak görmek, bütün insanlığın kurtuluşu olacaktır" dedi.

İzmir İl Müftülüğü tarafından Kaya İzmir Termal Otel'de düzenlenen "İnsan Onuru" temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, devlet eski bakanlarından Işılay Saygın, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, diyanet görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişinin insanlık tarihi için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “O’nun özellikleri her disiplindeki yöneticilerin ilgi alanına girmiştir. Dolayısıyla böyle etkinliklerde Peygamber Efendimiz’in tüm yönlerinin ele alınması yerine bazı yönlerinin ele alınarak, daha anlamlı bir şekilde insanların hafızalarına girmesi önemlidir. İslam dini insana çok değer veren ve insan memnuniyeti üzerine kurulmuş bir dindir. Dinimizin ve Peygamber Efendimiz’in öğretileri sadece Müslümanlar için değil, bütün insanlık için ışık olmuştur. Onu önder olarak görmek bütün insanlığın kurtuluşu olacaktır.” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Kutlu Doğum Haftası'nın tüm dünyaya barış getirmesini dileyerek, "Onurumuzu koruyup, erdemimizi geliştirmek için önce kul hakkından başlayarak bence en önemlisi maddi imkanlar için yolumuzdan sapmamamız, Allah yolundan sapmamız gerekmektedir. Bu yılın konusu olan "Onur ve İnsan" temasının çok önemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Gecede ayrıca İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ile Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Paçacı da kısa birer konuşma yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası