Ege Postası
Geri

'Öğretmen Akademisi'nde dezenformasyon konuşuldu

Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde hayata geçirilen 'Öğretmen Akademisi' İzmir programı kapsamında düzenlenen 'Yeni Medya ve Dezenformasyonla Mücadele Atölyesi'nde konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, "Dijital okuryazarlık ve dijital vatandaşlık yaşantımızın biçimi oldu. Artık gerçeğin sorgulandığı bir dönemdeyiz. Burada artık değerler daha önemli, çünkü yozlaşma yaşanıyor. Yeni medyada algı yönetimi var. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ile dezenformasyonun tespiti ve içeriğin araştırılıp teyit edilmesi gibi görevler üstlendik" dedi.
'Öğretmen Akademisi'nde dezenformasyon konuşuldu
Haberler / Güncel
21 Mayıs 2024 Salı 22:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

'Öğretmen Akademisi' İzmir programı kapsamında 'Yeni Medya ve Dezenformasyonla Mücadele Atölyesi', Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel'in katılımıyla yapıldı. İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleşen atölyeye, İzmir'de bulunan eğitim yöneticileri katıldı. Atölyede, alanında uzman isimleri buluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımına imkan sunup, öğretmen ve eğitim yöneticilerinin kişisel ve mesleki gelişimlerini zenginleştirmek amaçlandı. 'Yeni Medya Okuryazarlığı' konusunun ele alındığı atölyede konuşma yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı İzmir Bölge Müdürü Cengiz Kutlu Yüksel, katılımcılara dezenformasyonun nasıl tespit edileceği hakkında ipuçları verdi. Manipülasyon, çarpıtma, hatalı ilişkilendirme, uydurma, bağlamdan koparma yoluyla yapılabilecek dezenformasyonları, haber doğrulmasının nasıl yapılacağı ve yalan haberin nasıl tespit edileceği konularını örneklerle açıkladı. 2022 yılında İletişim Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Dezenformasyonla Mücadele Merkezi' iş ve işlemleri hakkında da bilgi veren Yüksel, "Dijital dönüşüm ile bilgi toplumu kavramında düzensizlikler var. Doğru bilgiye ulaşmak zorlaştı. Yeni medya ile son 20 yıldaki değişimler 100 yıllık değişimden daha fazla değişimi getirdi" dedi. Yüksel, dünyadaki dijitalleşme gelişmeleri ile birlikte Türkiye'deki dijitalleşme adımları ve kamu hizmetlerindeki dijitalleşme örneklerini de paylaştı.

'ARTIK GERÇEĞİN SORGULANDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ'

Yaşantımızın biçimi olduğunu ve yeni medyada algı yönetimi olduğunu dile getiren Yüksel, "Dijital okuryazarlık ve dijital vatandaşlık yaşantımızın biçimi oldu. Artık gerçeğin sorgulandığı bir dönemdeyiz. Burada artık değerler daha önemli, çünkü yozlaşma yaşanıyor. Yeni medyada algı yönetimi var. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ile dezenformasyonun tespiti ve içeriğin araştırılıp teyit edilmesi gibi görevler üstlendik" ifadelerini kullandı. Dijital çağda Milli Eğitim Bakanlığı'na büyük görev düştüğünü dile getiren Yüksel, "Medya okuryazarı olan bir nesil yetiştirilmeli. Günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay oldu. Bilginin yayılma hızı da aynı oranda arttı. Fakat buradaki hassasiyet, doğru bilgiye ulaşma kabiliyeti oldu. Yanlış bilgi doğru bilgiden çok daha hızlı yayılıyor. Okul ile hiçbir bağı olmamasına rağmen yaşanan bir olay, okulda yaşanmış gibi yanlış bir bilgiyle çok hızlı yayılarak dezenformasyona neden oluyor" diye konuştu.

Atölyenin son bölümünde ise okul yöneticileri merak ettikleri soruları Yüksel'e yöneltti.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası