Ege Postası
Geri

'Onur yürüyüşü'ne polis engeli çok sayıda gözaltı var

İzmir'de 11'inci Onur Haftası kapsamında yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ+lar darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin de olduğu öğrenilirken çok sayıda gözaltı olduğu belirtildi.
'Onur yürüyüşü'ne polis engeli çok sayıda gözaltı var
Haberler / Güncel
25 Haziran 2023 Pazar 20:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- İzmir Valiliği önceki gün yaptığı açıklamayla 11. Onur Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenecek etkinlikleri ‘genel ahlakı koruma’ gerekçesiyle yasaklamıştı.

İzmir'de yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ+'lar polis engeline takılıp darp edilip gözaltına alındılar.

LGBTİ+ örgütleri, Alsancak Semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Alanı ablukaya alan polis çok sayıda kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Darp edilenler arasında basın mensupları da bulunurken gözaltına alınan LGBTİ+ lar İzmir Güvenlik Şubeye götürüldü.

Öte yandan yürüyüşü takip etmek için alanda bulunan muhabir Özlem Kara da şiddete maruz kaldı. Müdahale sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan Özlem Kara, Alsancak Nevvar Salih Eğitim ve Araştırma Hastanesine giderek darp raporu aldı.

“GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN”

Gözaltların ardından İzmir Barosu'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Gamze Şimşek ve üç avukatın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin hukuksuz bir şekilde, “işkence” yapılarak gözaltına alındığı belirtildi.

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklama şu ifadelere yer verildi.

"Anayasal bir hak olan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı kapsamında, İzmir'de düzenlenen Onur Yürüyüşüne polis güçleri müdahale etmiş olup gözaltılar devam etmektedir. İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Gamze Şimşek ve üç meslektaşımızın da aralarında bulunduğu çok sayıda yurttaşımız, hukuksuz bir şekilde, işkence yapılarak gözaltına alınmıştır.İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, müdahale sırasında, hastane ve emniyet süreçlerinde meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın yanındadır. Hiçbirini birbirinden ayırmadan, şart ve kayıt koymadan, "ama"sız ve fakat"sız, temel hak ve özgürlükleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası