Ege Postası
Geri

'Pandora'dan 2011 YAŞ terfi listesi çıktı!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kadınları kullanarak askerî belgeleri ele geçiren casusluk çetesiyle ilgili yürüttüğü soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.
'Pandora'dan 2011 YAŞ terfi listesi çıktı!
Haberler / Güncel
2 Ocak 2013 Çarşamba 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR - Şüpheli S.K. isimli kadının hard diskindeki belgeler arasında ‘Ağustos 2011 Yüksek Askerî ŞÃ»ra Amiral Terfilerine Yönelik Komutana Önerilerim' isimli doküman dikkat çekti. Belgede, suç örgütü içinde faaliyet gösterdiği iddia edilen rütbeli askerlerin isminin de olduğu bir liste belirlendi. Aynı şüpheliden, kamuoyunda tanınan bazı kişilerin kimlik bilgileri ve şantaj amaçlı görüntü alınacak askerî personelle nasıl ilgilenileceğine dair yazı da çıktı. Ayrıca ‘Pandora’ isimli klasördeki ‘veri-12’ dosyasında, 31 subaya ait fişleme bilgileri bulundu.

Soruşturmayı yürüten mahkemenin tutukluluklara yapılan itirazlara yazdığı gerekçelerde, 100’ü aşkın adreste yapılan aramalarda çok sayıda askeri belge, gizli kamera cihazları, dinleme cihazları ve çok sayıda dijital materyal elde edildiği öğrenildi. Şüpheli S.K. isimli kadının hard diskindeki belgeler arasında da ‘Ağustos 2011 Yüksek Askerî ŞÃ»ra Amiral Terfilerine Yönelik Komutana Önerilerim’ isimli doküman bulunduğu ifade edildi. Ayrıca örgütün hedefleri doğrultusunda istenen bilgi ve belgeleri sağlayan kişilere ödüllendirme olarak kadın temin edildiği, hediyeler verildiği ya da makam vaat edildiği belirtiliyor. Belge ve bilgi getirmeyi kesenler için ise “Belge getirmeyi kestiği anda ilk önce yaşam standardı düşürülecek, akıllanmazsa Marmaris!” şeklinde ifadeler kullanarak cezalandırma yoluna gittikleri anlatılıyor. Ele geçirilen dokümanlar içinde suç örgütünün GATA İstanbul yapılanma şemasının anlatıldığı da dile getiriliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası