Ege Postası
Geri

'Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu' 6. kez yapıldı

Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen, ‘İslam Dünyasının Problemleri ve Çözüm Yolları’ konulu 6. Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu başladı. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, elinden kan damlayanlar ile...
'Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu' 6. kez yapıldı
Haberler / Güncel
26 Mayıs 2013 Pazar 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hayrat Vakfı tarafından düzenlenen, ‘İslam Dünyasının Problemleri ve Çözüm Yolları’ konulu 6. Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu başladı. Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, elinden kan damlayanlar ile Müslümanların işinin olamayacağını belirtti.

Ankara Arena Spor Salonu’ndaki programa İslam dünyasından birçok isim katıldı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Avukat Ali Kurt, Orta Asya Çağdaş Bilimler Vakfı Başkanı Hatemcan Kalenderov, Rehber Eğitim Kurumları Genel Müdürü Mehmet Kayrıcı, Mısır Munufiye Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Iyd Belbaa ve birçok alim, 'Günümüz İslam Dünyasının Temel Problemleri, İslami Hayatı Tehdit Eden Unsurların Çözüm Yolları ve İslam Dünyasında Tahkiki İmana Duyulan İhtiyaç' konulu oturumları izledi ve konuşma yaptı.

"ELİNDEN KAN DAMLAYANLAR..."

Açılışta konuşan Bekir Bozdağ, elinden kan damlayanlar ile Müslümanların işinin olamayacağını vurguladı. 'İslam' kelimesi ile terörü yan yana koymaya çalışan bir yapı olduğuna işaret eden Bozdağ, şunları ifade etti: “Müslüman bir kişinin fotoğrafını koyunca akla hemen terör gelsin, şiddet gelsin diye yaran uluslararası medya var, yapı var, gizli değil aleni el var. Kim ki İslam’la terörü, şiddeti yan yana koymuşlarsa onlar en büyük iftirayı yapmışlardır. İslam hiçbir zaman haksız yere öldürmeyi emretmemiştir. El Kaide bir terör örgütü olarak başkaları İslam’dan nasıl nefret ettiririz diye uğraşsalar, bir yapı kuralım deseler böyle bir yapı kuramazlar. Yaptıkları her şey İslam dünyasında sıkıntılara yol açıyor. Öldürmek üzere kurulmuş yapılara karşı hep birlikte ayakta durmamız lazım.”

ÜÇ OTURUM DÜZENLENDİ

Slayt gösterisi, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan üç oturum halinde tertiplenen 6. Risale-i Nur ve İttihad-ı İslam Sempozyumu'nda ilk oturum, protokol konuşmalarının ardından 'İslam Dünyasının Problemleri ve Çözüm Yolları' konusunda düzenlendi.

Oturum başkanlığını Kırgızistan’dan Orta Asya Çağdaş Bilimler Vakfı Başkanı Hatemcan Kalenderov yaptı. ‘Nitelikli Eğitime Olan İhtiyaç’, ‘İttihad-ı İslam Bu Asırda Farz Bir Vazifedir’, ‘İ’la-yı Kelimetullah Bu Asırda Maddeten Terakkiye Mütevakkıftır’, ‘Meşveret Üzerine Kurulu Hürriyet-i Meşrua’ alt başlıkları altında sunumlar yapıldı.

İkinci oturum ise ‘İslami Hayatı Tehdit Eden Unsurların Çözüm Yolları’ adı ile Hasan Hüseyin Yıldırım başkanlığında, ‘İslam Âleminin Önünü Açacak Altı Esas’, ‘Çalışma Azmimizi Kıran Sebepler ve Çareleri’, ‘Toplumun İnşasında Ailenin Rolü’, ‘Günümüz İslam Toplumunda Nebevi Ahlaka Olan İhtiyaç’ konuları üzerinde duruldu.

Üçüncü ve son oturum, ‘İslam Dünyasında Tahkiki İmana Duyulan İhtiyaç’ başlığında Dr. Mustafa Özden yönetiminde, ‘Fen ve Felsefeden Gelen Dalaletin Hücumu’, ‘İman-ı Tahkikinin Lüzumu ve Risale-i Nur Modeli’, ‘Tahkiki İmanın Hayatımıza Etkisi’, ‘İttihad-ı İslam’da Ehl-i Sünnet İtikadının Rolü’ konuşuldu.
Sonuç bildirgesinin ardından sempozyum, kapanış duası ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası