Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Seferihisar Belediyesi ortaklığıyla yapımı tamamlanan “Yaratıcı Yazarlık Uygulama ve Araştırma Merkezi” 1 Haziran Pazartesi günü açılıyor.
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Mayıs 2015 Cumartesi 12:14
PAYLAŞ
Seferihisar Belediyesi tarafından Sığacık Akkum Mevkii’nde tahsis edilen yaklaşık 4 dönüm arazinin üzerine inşa edilen merkez, eğitim ve öğretimin uygulanmasına hazır duruma getirildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkiye'nin ilk sakin şehri unvanına sahip olan Seferihisar'ı yazarların ve yazar adaylarının buluşma adresi haline getirmeyi planlıyor.
MERKEZ TÜRKİYE’NİN ECAWP’DE YERİNİ SAĞLAMLAŞTIRACAK Yaratıcı Yazarlık ve felsefi düşünce konularında ulusal ve uluslararası düzeyde kurslar, seminerler, konferanslar, sempozyumlar düzenlemenin yanı sıra televizyon programları, film festivalleri ve yaratıcı yazarlığın girişimciliğini desteklemek merkezin hedefleri arasında bulunmakta. Yazarlık okulu, Avrupa Yaratıcı Yazarlık Programları Derneği (EACWP) ile İngiltere'deki bazı üniversitelerle ortak projeler üreterek Türkiye'nin hayal endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmayı amaçlamakta.
İÇİNİZDEKİ GİZLENMİŞ YAZAR ORTAYA ÇIKACAK Yaratıcı Yazarlık Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde, 1-4 Haziran 2015 tarihleri arasında ilk atölye çalışmaları başlatılacak. İçinizde gizlenmiş yazarı keşfetmenin ilk atölye çalışmaları İngiliz (Rogan Wolf Nicola, Caroline Knoop) ve Türk öğreticiler (Gülayşe Koçak, Recep Yılmaz ve İlknur Tatar Kırılmış ) eşliğinde yapılırken çocuklara yazılan kitapların dili, şiirin büyüsü ve yazının kalıcılığı gibi farklı başlıklar üzerinde kısaca durulacak. Yaratıcı yazarlığın bugüne kadar bilinen başlıklarının yanı sıra toplumun farklı kesimlerine yazma eylemini taşımak niyetinde olan merkez, bu yönde İngiltere başta olmak üzere birçok ülkeyle işbirliği yapma girişimlerini başlatmış bulunmakta.
İNGİLİZ EĞİTMENLER ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPACAK Yaratıcı yazarlığın en önemli adreslerinden biri olan İngiltere'ye gitmek yerine İngiltere'de bu alanda ün yapmış isimleri Türkiye'ye davet edilecek. Profesyonel yazar olmak isteyen adaylara bu isimlerle eğitim imkanı, ilk kez Ağustos 2015'te sunulacak. Fiona Sampson ve Peter Salmon eşliğinde 'Writers' Workshop: special focusses Fiction and Poetry', adını taşıyan beş günlük bu kursa sınırlı sayıda katılımcı alınacak. Üniversiteler arası ortak projelere de sıcak bakan yazarlık okulu, uluslararası öğrenci değişimi, ilgili yüksek lisans ve doktora programlarını açma girişimlerini de destekleyecek.
HAYALİMİZ GERÇEKLEŞİYOR Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, uzun zamandır hayalini kurdukları Yaratıcı Yazarlık Okulu’nun Türkiye için çok önemli bir merkez olacağını söyledi. Başkan Soyer; “Günümüzde bir tür sanayi olarak da tanımlanabilecek “hayal sektörü” ve “üniversite” işbirliğini akademik ve uluslararası bağlamda ele alarak, konferans, atölye çalışmaları, seminer ve yaz okulları yanında lisansüstü eğitim için evrensel bir konuma gelmeyi amaçlıyoruz. Bu merkez, kültürler arası etkileşim ve değişim için de kapılar açacaktır. Dilerim, bir çok yazar, eserlerini üretirken bu merkezde öğrendiklerinin katkısını görecektir ve bir çok eser, bundan böyle Seferihisar’da Yaratıcı Yazarlık Okulu’nda yazıldı notuyla çıkacaktır” dedi.
Yaratıcı Yazarlık Okulu 1 Haziran 2015 Pazartesi günü Saat 10.30’da düzenlenecek törenle açılacak.