Ege Postası
Geri

'Sanayicinin teknoloji problemi yok, mesele işbirliği ve koordinasyon'

Bursa Teknik Üniversitesi, sanayicilerle 11 toplantı yaptı ve 350 civarında işadamıyla görüştü. Kitap haline getirilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Arama Toplantıları’nın en temel mesele iletişimsizlikle işbirliği ve koordinasyon eksikliği...
'Sanayicinin teknoloji problemi yok, mesele işbirliği ve koordinasyon'
Haberler / Güncel
25 Nisan 2013 Perşembe 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa Teknik Üniversitesi, sanayicilerle 11 toplantı yaptı ve 350 civarında işadamıyla görüştü. Kitap haline getirilen Üniversite-Sanayi İşbirliği Arama Toplantıları’nın en temel mesele iletişimsizlikle işbirliği ve koordinasyon eksikliği olarak belirlendi. Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, sanayicinin teknolojik problemleri olmadığını belirterek, “Teknoloji ve insan gücü olarak yeterliyiz ama bunu kullanabileceğimiz atraksiyonları yapamıyoruz, iradeyi gösteremiyoruz, bir işbirliği içinde olamıyoruz.” dedi.

Snuçların açıklandığı Merinos Atatürk Kongre Merkezi’ndeki toplantıya, işadamları ve sanayiciler katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Rektör Sürmen, "En öne çıkan başlık iletişimsizlik, işbirliği ve koordinasyon eksikliği. Hiçbir zaman teknolojik yetersizlik ön plana gelmedi. Eğitim, önemli sorunlardan bir tanesi olmasına karşın ilk ikinin içinde yer almadı." Başka ülkelerden de örnekler veren Sürmen, şunları kaydetti: “Örneğin Meksika, hemen onun arkasından geler Güney Amerika ülkeleri Şili ve Brezilya, bizden çok daha büyük mesafe katetmiş. Bizim insanımızın bunu yapamayacağı diye bir şey var m? Biz ki 1920–45’li yıllarda uçak yapıp satmış bir ülkeyiz. 1960’da Devrim otomobili yapmışız ki o zaman Kore, aç bir ülkeydi. Hakikaten sanayicide bir organize olamama, bir irade eksikliği ya da biraraya gelememeden doğan bir problem var.”

En önemli sıkıntının iletişim olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sürmen, sanayicinin memnun olduğu bir konuyu ise şöyle dile getirdi: “En iyi yönlerimizden birisini de araştırdım. Üniversitemizin böyle bir yola çıkmasından duydukları heyecanı gösteriyorlar. Demek ki bunun eksikliğini onlar da çekmiş. Arama toplantılarımız sonucunda bir sürü proje ortaya çıktı. Bundan sonra bir mekanizma kurulduğu zaman sanayicinin ne problemi var, ne isteği var anında haberimiz olacak. Biz yapabileceklerimizi yapacağız ama Bursa’da iki üniversite daha var. Yapamadıklarımız hususunda sanayicinin kiminle çözeceği konusunda da yardımcı olacağız.” Bu çalışmaların yüksek lisans ve doktora öğrencileri için de çok önemli olduğunu belirten Sürmen, “Şimdi çocuklarımız, hakikaten sanayinin yaşanan sorunlarından konu alacak. Sanayinin içinde yetişecekler. Böyle olunca anında istihdam edilebilecekler.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası