Ege Postası
Geri

'Savaşın tek kazananı öldürmek için silah, iyileştirmek için ilaç satanlardır'

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Suriye’de yaşanan olayların diyalogla çözülebileceğini belirterek, "Savaşın tek kazananı öldürmek için silah, iyileştirmek için ilaç satanlardır. Bu acımasızca...
'Savaşın tek kazananı öldürmek için silah, iyileştirmek için ilaç satanlardır'
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Suriye’de yaşanan olayların diyalogla çözülebileceğini belirterek, "Savaşın tek kazananı öldürmek için silah, iyileştirmek için ilaç satanlardır. Bu acımasızca süren ölümlere duyarsız kalmak kabul edilemez. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır." dedi.

İTSO eylül ayı meclis toplantısında, Suriye’de yaşanan olayların Türkiye'ye ve bölge ekonomisine olumsuz yansımalarına dikkat çekildi. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Suriye’de yaşanan olayların diyalogla çözülebileceğini belirterek, “İçinde bulunduğumuz şu zamanlarda hemen yanıbaşımızda yaşanan nice talihsiz olayı görmek ve buna engel olamamak hepimizi üzmektedir. Komşumuz olan Suriye’de binlerce insan, şu ya da bu şekilde yaşamını kaybetmekte ve maalesef bunların önüne geçilmesi için gerekli olan tek unsur diyalog ve demokratik bir anlayış iken, bunun yerine silahların konuşuyor olması son derece üzüntü vericidir. İşin daha da trajik tarafı, bu silahları üreten ve satan ülkeler savaşa ve ölümlere sitem edip yeni savaşlarla ancak bunun önüne geçilebileceğini iddia etmektedirler. Türkçemizde şöyle bir söz vardır; kanı kanla yıkamazlar. Evet, kanı kanla kimse temizleyemez. Barış isteniyorsa gerekli olan tek şey insani değerlere önem veren bir anlayışla diyalog mekanizmasını harekete geçirmektir.” diye konuştu.

Suriye’de bir iç savaşın önüne geçmek amacıyla yapılması planlanan bir müdahalenin, aslında enerji ve doğal kaynaklar koridoruna bir hakimiyet sağlamaktan başka bir amaç taşımadığını söyleyen İTSO Başkanı Yılmaz, şöyle devam etti: ”Güçlü devletlerin kendi aralarında görüştükleri ve dünyayla paylaştıklarının yanında, kapalı kapılar ardında görüşülen ve tarihle bile paylaşılmayan nice anlaşma ve mutabakat olmuştur. Savaş, toplumun yapısını bozar, ölümleri getirir ve sıradanlaştırır, ekonomileri çökertir ve en az ölüm kadar acı veren sefaleti getirir. Savaşın, savaşan taraflar açısından bir kazananı yoktur. Tek kazananlar öldürmek için silah, iyileştirmek için ilaç satanlardır. Oysa her insanın yaşamaya hakkı vardır ve insanların yaşamı başka insanların alacağı karara bağlı olmamalıdır. Bu acımasızca süren ölümlere duyarsız kalmanın kabul edilemez olduğunu belirtmek isterim. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Umuyorum, şu an kimyasal silahların teslim edilmesinin kabulüyle başlayan ve giderek olumlu bir şekilde devam eden süreç daha da olgunlaşır ve tam barışa doğru ulaşır.”

Ardından söz alan 16. Meslek Grubu Meclis Üyesi Otel İşletmecisi Serdar Çotulay ise Orta Doğu’da yaşanan olaylar ve ekonomik gelişmelerin turizm sektörüne etkileri hakkında bilgi Verdi. Çotulay, Antakya ve İskenderun’da turizme yatırım yapan firmaların yüklü miktarda kredi çektiklerini ve Suriye olaylarının patlak vermesi ve bölgeye gelen turist sayısının yok denecek kazar azalması ile iflasın eşiğine geldiklerine dikkat çekerek, “Suriye’de yaşanan olaylar özellikle Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve sınır illerimizi olumsuz etkilemiştir.” dedi.



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası