Ege Postası
Geri

'Sokak hareketleri kontrolden çıktığında kardeş kavgasına dönebilir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son dönemde yaşanan olaylarda MHP’nin sağduyunun ve itidalin sesi olduğunu belirterek, “Geçmişin acı tecrübeleri; sokak hareketlerinin kontrolden çıktığında bir...
'Sokak hareketleri kontrolden çıktığında kardeş kavgasına dönebilir'
Haberler / Politika
7 Haziran 2013 Cuma 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, son dönemde yaşanan olaylarda MHP’nin sağduyunun ve itidalin sesi olduğunu belirterek, “Geçmişin acı tecrübeleri; sokak hareketlerinin kontrolden çıktığında bir kardeş kavgasına, iç savaşa varabileceğini ortaya koyan örneklerle dolu. Başlangıçta haklı gerekçelerle başlıyor gibi görünen eylemler, kargaşa çıkarmak isteyen yabancı istihbarat elemanlarının ve terör örgütü mensuplarının tahrikiyle kanunsuz eylemlere dönüşmüştür.” dedi.

MHP’li Yalçın, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarla başlayan sürece ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, partisine yönelik eleştirileri değerlendirdi. MHP'nin olaylar karşısında sağduyunun ve itidalin sesi olduğunu kaydeden Yalçın, olaylar karşısında takındıkları itidalli tutumun bazı sorumsuz çevrelerce eleştirildiğini ifade etti.

Hükümetin antidemokratik uygulamalarına en sert eleştirileri kendilerinin yaptıklarını, buna karşın hiçbir zaman gayri meşru ve yasa dışı yöntemlere başvurmadıklarını bildiren Yalçın, haklı tezlerini milletle paylaşmak için parlamenter demokratik sistemin gereklerine saygılı teşebbüslerde bulunduklarını dile getirdi. Bursa, İzmir ve Adana mitinglerini hatırlatan Yalçın, başlattıkları demokratik direniş hareketinin, iktidarın politikalarına karşı, halkın tepkilerini ortaya koyması bakımından bir milat olduğunu savundu. Yalçın, daha sonraki İzmir ve Adana mitinglerinde, meselenin bir parti mitinginden öteye geçtiğinin ve iktidara karşı biriken tepkilerin öfke seline dönüştüğünün görüldüğünü aktardı.

"KARANLIK ELLER DERHAL HAREKETE GEÇTİ"

Yalçın, şu ifadeleri kullandı: “Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesi ve yerine AVM yapılması kararına karşı vatandaşların yaptığı eylem de, AKP’nin 'dediğim dedik ve halkı hiçe sayan tavrına dur deme' kararının bir başka tezahürü olarak başlamıştır. Apolitik ve ayyaşlar kitlesinden ibaret zannedilen insanlarımızın, memleketin durumuna ve AKP’nin dayatmalarına bigane kalmayacağı anlaşılmıştır. Ancak daha sonra; çeşitli görüşlerden, sanat çevrelerinden, farklı spor takımlarının taraftarları dahil, muhtelif kesimlerden insanların bir araya gelerek koydukları eylemi manipüle etmek için karanlık eller derhal harekete geçmişlerdir. Arap Baharı adı altında bölgede başlatılan, Türk ve İslam dünyasını parçalamayı hedefleyen küresel planların mikrobunu Türkiye’ye sıçratmak ve sözde Türk Baharı başlatmak isteyen taşeronlar tarafından bu eylemler bir fırsat olarak değerlendirilmiştir. Taksim’i Tahrir’e çevirmek isteyenler tarafından tepkiler kışkırtılarak sokağa taşırılmış, eylemlere kavga ve kan bulaştırılmıştır.”

"ABD'NİN DERDİ TAŞERONLARI ARACILIĞI İLE TÜRKİYE'YE ELDE TUTMAKTIR"

ABD sözcülerinin Gezi Parkı açıklamalarına değinen Yalçın, "Washington'un, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi veya AKP'nin iktidardan uzaklaştırılması gibi bir derdi yoktur; hedef, uydu devlet muamelesini reva gördükleri Türkiye'nin ensesinde boza pişirmek, taşeronları vasıtasıyla kontrol altında ve elde tutmaktır." şeklinde konuştu.

"DEMOKRASİ İÇİNDE KALINMALI"

Başlangıçta haklı gerekçelerle başlıyor gibi görünen eylemlerin kargaşa çıkarmak isteyen yabancı istihbarat elemanlarının ve terör örgütü mensuplarının tahrikiyle kanunsuz eylemlere dönüştüğüne dikkat çeken Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna mukabil MHP; olaylar karşısında sağduyunun ve itidalin sesi olmuş, AKP'nin, demokrasi içinde kalarak iktidardan gönderilmesinden yana tavır koymuştur. Geçmişin acı tecrübeleri, sokak hareketlerinin kontrolden çıktığında bir kardeş kavgasına, iç savaşa varabileceğini ortaya koyan örneklerle doludur. Tunceli, Hatay ve Adana gibi hassas sosyal dengelere sahip kentlerimiz başta olmak üzere birçok ilde çıkan hadiselerin boyutu, MHP'nin haklı endişelerini ortaya koymaktadır. Bir kıvılcımın Türkiye'yi yangın yerine çevirebileceği, geri dönülmesi zor bir kaosa yol açabileceği unutulmamalıdır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası