Ege Postası
Geri

'Sömürü düzeni sandıkta yıkılacak'

1 Mayıs kutlamalarında işçilerle omuz omuza yürüyen Başkan Dalgıç, taşeron sisteminin 'kölelik' olduğunu söyledi, " Birlik olarak, sandıkta bu sömürü düzenini kaldırmayız" dedi.
'Sömürü düzeni sandıkta yıkılacak'
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Mayıs 2015 Cuma 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taşeron düzeni 8 Haziran'da bitecek
Sözlerine "Değerli emekçiler, emek dostları hepinizi saygıyla selamlıyorum" diyerek başlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "1 Mayıslar bayramdır, mücadele bayramıdır. Onun için de herkesin sesi, emekçinin sesi çok daha gür çıkmalıdır. Emekçiye bölgede yaşayan herkesin sahip çıkması gerekir. Emek üstüne, 'taşeron' denilen sömürü düzeni kurulmuştur. Taşeron dedikleri uzun yıllardır çözülmeyen kölelik düzeni kurulmuştur hala çözülmeye çalışıyor. İnanarak söylüyorum ki 8 Haziran'dan sonra tamamı bitecektir" dedi. 
Sömürü ve kölelik düzeni yıkılmak zorunda
Çeşme Belediyesi'ndeki mesai arkadaşlarının sendikalılarına sağlayabildikleri tüm katkıyı sağladıklarını hatırlatan Başkan Dalgıç, "Taşeron arkadaşlarımızın da ücretlerini iyileştirmeye çalışıyoruz. Pazartesi bir kanun çıkarsınlar kanunu, "taşeronu kaldırdık" desinler. Öğleden sonra olmadan belediyede çalışan tüm taşeron işçilerin haklarını teslim edeceğim. Bunu düzeltecek bizler değiliz. Sömürü ve kölelik düzeni kurulmuştur. Sandıkta bunu kırmak yolundayız. Bu düzeni ortadan kaldıracak yapılara sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.
Sadece toplu ölümler duyuluyor
DİSK Genel-İş Temsilcisi Zafer Gostak ise DİSK Genel-İş ile işçinin menfaati düşünülerek yapılan sözleşmede çalışanların haklarını almalarını sağlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'a teşekkür etti. Hükümetin gereksiz harcamaları ve işçiyi sömüren politikalarını eleştiren Gostak, "İşçi ölümleri sadece toplu olduğunda, 300 kişi olduğunda duyuyoruz. Arkasındaki ölümler ve işten çıkartılmalardan kimsenin haberi olmuyor" dedi. 
Kazanılan hakları 'lütuf' değil
İşçilerin mahkemeyle hükümetin itirazlarına rağmen kazandıkları hakları, hükümetin kendi lütuf eder gibi sunduğunu kaydeden Gostak, "Kazanılan hakları, sanki bağışlar gibi işçiye verdiklerini açıklıyorlar. Biz işin aslını biliyoruz. Bilmeyenler için de Kılıçdaroğlu'nun  da açıkladığı gibi dava hükümetin itirazlarına rağmen kazanıldı. Hükümet, kadroya almak zorunda kaldığı işçiyi taşeron şartlarıyla, haklarından vazgeçirerek çalıştırmaya çalışıyor" dedi. Etkinlikte, Yeni Çeşme Gazetesi İmtiyaz Sahibi Aydın Korkmaz, Nazım Hikmet ve Ataol Behramoğlu'nun, işçi ve işçi ölümleri hakkında yazdığı iki şiiri okudu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası