Ege Postası
Geri

'TİP 20 vekil istedi' iddiasına Kadıgil'den açıklama

TİP'in Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan 20 vekil istediğine dair habere yanıt veren TİP'li Sera Kadıgil, iddia için 'gerçekdışı' derken, "Planımız kendi adımızla ve adayımızla seçime girmek" dedi.
'TİP 20 vekil istedi' iddiasına Kadıgil'den açıklama
Haberler / Politika
14 Ocak 2023 Cumartesi 13:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, Emek ve Özgürlük İttifakı'nda TİP yöneticilerinin TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi için garanti yerler aday gösterilmesini istediği iddiasına yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından ilgili haberi alıntılayan Kadıgil, "Haberdeki TİP 20 vekil istedi ibaresi tümüyle gerçekdışı. Böyle 'kulis'lerde bize de görüş sorulursa kamuyu doğru bilgilendirmiş oluruz. TİP'in planı 3 yıldır net. Kendi adı ve adaylarıyla seçime girmek. Bu sürecin sonunda kaç vekil çıkartacağımızın takdiri de sadece yurttaştadır" ifadelerini kullandı.

Bugün Birgün'de yayınlanan haberde, "Emek ve Özgürlük İttifakı, ayrıca ittifak üyesi örgüt ve partilerin seçimlerde yarışma yöntemini de tartışıyor. Bu konuda ayrı ayrı seçime girmektense “ortak liste” seçeneğinin ağırlık kazandığı ancak bu konuda TİP ile henüz görüş birliği sağlanamadığı öğrenildi. Yüzde 3 dolayında oy alacağını savunan TİP yöneticilerinin, TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi garantili yerlerden aday gösterilmesini istediği ifade edildi. HDP yetkililerinin ise bu konuda bir garanti veremeyeceklerini ilettiği öğrenildi. 20 Ocak’taki toplantıda ayrıca HDP’nin kapatılması durumunda seçimlere hangi parti listelerinden girileceği de konuşulacak" denilmişti. (Gazete Duvar)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası