Ege Postası
Geri

'Tahliye olmazsa hukuk felaketi yaşanır'

Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay Anayasa Mahkemesi'nin kararını değerlendirdi.
'Tahliye olmazsa hukuk felaketi yaşanır'
Haberler / Güncel
7 Aralık 2013 Cumartesi 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- Gülşah Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin kararını, "Tahliye olmazsa hukuk felaketi olur" sözleriyle değerlendirdi.
Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon tutuklusu CHP Milletvekili Mustafa Balbay'a ilişkin, milletvekili seçildikten sonraki tutuklulukta makul sürenin aşıldığına yönelik kararı ve devleti 5 bin TL tazminat ödemeye mahkum bırakan kararı sonrasında Balbay ailesi tahliye bekliyor. Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay, VATAN'a şunları söyledi: "Tahliye kararını bekliyoruz. Anayasa Mahkemesi kararını açıklamış, 'hak ihlali' var demiş bunun gereğinin yapılması lazım. 13. Ağır Ceza Mahkemesi 'Ben Anayasa Mahkemesi kararını tanımam' derse, büyük bir felakete imza atılmış olur. Tahliye kararı olmazsa, hukuk felaketi yaşanır. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Tahliye dışında bir şey düşünmek istemiyorum. Karar bizi umutlandırdı, uygulamasını bekliyorum. Bu aşamada karar çıkmadan çok fazla bir şey söylemek istemiyorum" dedi.
CHP'liler ziyarete gitti
Anayasa Mahkemesi'nin hakkında verdiği kararın ardından tahliye edilmeyi bekleyen Balbay, önceki akşam saatlerinde CHP'nin Cezaevi İnceleme Komisyonu üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Özgür Özel, Nurettin Demir ve Muharrem Işık ile görüştü. Balbay, milletvekillerine, "AYM'nin kararına karşı tutukluluğumun üçüncü günündeyim. Bu karara uymayacaklarsa acaba neye uyacaklar'" dedi.
'Baransu gösterdi ki...'
Balbay, CHP'lilere şunları anlattı: "2004'ten beri Türkiye'de var olan gerilimi yazıyorum. O dönemler bana karşı çıkıldı. Mehmet Baransu'nun ortaya çıkardığı belgeler gösterdi ki yazdıklarım gerçek. Yaşamım boyunca şiddeti savunmadım. Yaşamım boyunca darbeyle darbecilerle ilişkim olmadı ama şimdi bu iddialar nedeniyle buradayım. Anayasa Mahkemesi, milletvekilliği yapsın diyor. Ben hep gazetecilikten tutukluyum diyordum. Önce zaman, sonra Anayasa Mahkemesi beni haklı çıkardı. Dünyada ve Türkiye'de örnekleri var ancak seçilip de içeride kalan sadece biziz, bu bile bizim ne kadar haksızlığa uğradığımızın kanıtıdır."
İzmirlilere mesaj
Mustafa Balbay, twitter'dan vekili olduğu İzmirlilere de mesaj gönderdi: "Sevgili içimdeki hasret İzmirli kardeşlerim; Özgürlüğe bir adım daha yaklaştığımı hissediyorum. Ailemle kucaklaştıktan sonra ilk kavuşmak istediğim sizlersiniz. 2.5 yıldır sizi temsil olanağından yoksunum. Bu hukuksuzluğu aşıp omuz omuza daha güzel Türkiye mücadelesi vereceğimiz günlerin özlemiyle..." ifadesini kullandı.
Karar haftaya kaldı
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tahliye talebinde bulunan Balbay'ın avukatları dün kararın çıkmasını bekliyordu. Ancak dün Silivri Cezaevi'nin karşısındaki adliye binasında kararı bekleyen avukatlara, saat 15.30 sıralarında haber geldi. Mahkeme heyeti, bir görevliyi avukatların yanına göndererek kararın bugün (dün) çıkmayacağını bildirdi. Bu durumda mahkeme heyetinin kararını gelecek hafta içinde açıklaması bekleniyor. (Vatan)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası