Ege Postası
Geri

'Tarzan' yaşarsa müzeye bekçi olacak

İZMİR Tarih ve Sanat Müzesi'nin bekçiliğini yapan, Kangal cinsi 'Reyhan' adlı köpeğin dünyaya getirdiği 11 yavrudan 10'u öldü. Hayatta kalan ve görevlilerin 'Tarzan' adını verdiği yavru köpek ise biberonla besleniyor.
'Tarzan' yaşarsa müzeye bekçi olacak
Haberler / İzmir
30 Ocak 2013 Çarşamba 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  Kültürpark'taki İzmir Tarih ve Sanat Müzesi'nin bekçiliğini yapan Kangal cinsi köpek, 11 yavru dünyaya getirdi. Köpek, yavrularının büyük bölümünü memelerindeki enfeksiyon nedeniyle emziremedi. Yuvaya giren görevliler, yavruların 10'unun öldüğünü, sadece birinin yaşadığını fark etti. Büyük üzüntü yaşayan müze görevlileri, hayatta kalan yavru köpeğe 'Tarzan' adını verdi. Annesinin emziremediği 'Tarzan'ı biberonla bebek maması içirerek besleyen, sıcak ortamda gözleri gibi bakan müze çalışanları, yaşatmak için büyük çaba gösteriyor.

Köpeklerin bakımından sorumlu Zihni Yıldırım, doğum sonrası üç gün yanına giremedikleri anne köpeğin memelerindeki enfeksiyon nedeniyle yavrularını emziremediğini söyledi. Yıldırım, "Dünyaya gelen 11 yavru köpekten 10'u beslenemediği için ölmüş, çok üzüldük. Geriye kalan yavruyu da biberonla mama vererek yaşatmaya çalışıyoruz. Şu anda durumu iyi ve bir haftalık oldu. Ormanda, zor koşullarda tek başına yaşayan film karakteri Tarzan'dan esinlenerek yavru Kangal'a bu adı verdik. Bebek sepetinde, oyuncak ayı ile oynamayı çok seviyor. Büyüdüğünde bu köpek de yavrularını kaybettiği için şu anda stres yaşayan annesi 'Reyhan' gibi müzenin güvenliğinden sorumlu olacak. Koruma görevi yapacak" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası