Ege Postası
Geri

'Tek TİB kapatmaya' revizyon

STK'lar, internet kullanıcıları, muhalefet partilerinin tepkisi AKP'ye geri adım attırdı. 5651 sayılı yasada kapatma yetkisi sadece özel hayatın gizliliği için getirildi.
'Tek TİB kapatmaya' revizyon
Haberler / Güncel
15 Ocak 2014 Çarşamba 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA-  Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Ulaştırma Bakanı Elvan, internette yeni düzenleme yapacak torba yasa ile ilgili ilgili olarak "Sadece özel hayatın gizliliğinde yargı kararı olmadan kapatma olabilecek" dedi.
İnternetle ilgili yasaklamaları içeren ve görüşmeleri Meclis'te süren internet yasasında değişiklik yolda.
Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, "Telekomünikasyon İletişim Başkanı ve Ulaştırma Bakanı'na özel hayatın gizliliği veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması durumunda internet içeriğine doğrudan erişim engellemesi hakkı veren" ve tartışmalara neden olan maddede değişiklik yapılacağını açıkladı. Elvan, verecekleri önergelerle bakana verilen yetkinin kaldırılacağını belirtirken, "Başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ifadesi çok geniş. O kalkacak. Sadece özel hayatın gizliliği söz konusu olduğunda bu durum söz konusu olacak. Önergeler verilecek" diye konuştu.
Ancak yasada hala çok ciddi sorunlar var. Bunların başında kullanıcıların bilgilerini 2 yıl boyunca saklanması, yer sağlayıcılar için öngörülen ağır para cezaları, keyfi site kapatmaları sürecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası