Ege Postası
Geri

“ Tek istekleri sevgi ”

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Ali Engin ve beraberindeki heyet, Dünya çocuk hakları günü sebebiyle Karşıyaka Çocuk Yuvasında kalan çocukları ziyaret etti.
“ Tek istekleri sevgi ”
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Kasım 2013 Çarşamba 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-Karşıyaka Çocuk Yuvası Müdürü Adnan Güneş tarafından, yuva hakkında kendisine bilgiler aktarılan Engin, Yuvada kalan çocuklarla da bir araya geldi. CHP İzmir il başkanı Ali Engin ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi.

Bu Işıl Işıl Gözler Hep Gülmeli
Çocuklar ne kadar iyi eğitilir, ne kadar sağlıklı olursa, toplumumuz gelecekte o kadar güçlü olur. Onun için çocuklarımızın eğitimine, bedensel, ruhsal ve toplumsal bakımdan sağlıklı olmalarına önem veriyoruz.
Dünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında hayatını sürdürüyor. Bu kötü şartları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir hayat sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, 191 ülke tarafından kabul edilmiştir. Türkiye'nin de 1990 yılında imzaladığı bu sözleşmenin ilk maddesinde “Hiç bir çocuk ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal inanç nedeniyle ayrı tutulamaz” denilmektedir. Bu pırıl pırı beyinlerin, ışıl ışıl gözlerin hep gülmesi, huzurlu ve güvenli bir ortamda sağlıklı büyümelerinin sağlanması herkesin ortak isteği olmalıdır. Onların bizden tek isteği var ilgi ve sevgi. Hayatın koşuşturması iş güç telaşında, ülkemizde yardımımıza ve sevgimize ihtiyaç duyan çocuklarımız olduğunu unutmamalıyız.

Çocuk Hakları Evrensel Bildirisinin dünyada ki tüm çocukların haklarını koruma altına alınması için Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 191 ülke tarafından imzalandığına dikkat çeken Ali Engin, bu hakların korunabilmesi için sosyal devlet anlayışının şart olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü

Siyaset Üstü Bir Çalışma Şart
Özellikle bakıma muhtaç olan yavrularımız için barınma ve eğitim şartlarının üst düzeye çıkartılması şart. Karşıyaka Çocuk Yuvasında gördük ki, Çalışanlar son derce fedakarca, ilgi ve sevgiyle çalışıyorlar. İnanıyorum ki, Onların bu çabası burada kalan çocuklarımızın gözlerindeki mutlulukla en büyük karşılığı buluyordur. Söz konusu çocuklarımızın geleceği ve mutluluğu olunca siyaset üstü bir çalışma yürütmenin gereğine inanıyorum. Bu bağlamda Çocuk haklarına önem veren her partinin bu konudaki ayrıntılı çalışmalarını ve projelerini açıklaması ve hayata geçirmesi gereklidir. CHP’nin sürekli olarak açıkladığı projeleri olan, Aile Hizmetleri Merkezlerinin kurulması, aile kurumunun güçlenmesi, koruyucu aile ve annelik uygulaması özendirilecek olması sosyal bir devlette yaşama geçirilmesi kaçınılmaz olan projelerdir. Bunun yanında Yoksul aileler için, Anne, bebek ve çocuklara gıda yardımı ve ücretsiz ilaç temin edilmesi de yine bizim politikamız olacaktır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası