Ege Postası
Geri

"Termal otellere gelen misafirler birkaç gün sonra sıkılıyor"

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5 yıldızlı otellere gelen misafirlerin birkaç günden sonra sıkıldığını belirterek, kentin doğal ve kültürel güzelliklerin iyi tanıtılması ve buraların gezdirilmesi gerektiğini söyledi.Afyonkarahisar...
Haberler / Genel
14 Eylül 2013 Cumartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 5 yıldızlı otellere gelen misafirlerin birkaç günden sonra sıkıldığını belirterek, kentin doğal ve kültürel güzelliklerin iyi tanıtılması ve buraların gezdirilmesi gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar Turizmi Geliştirme ve Tanıtma Derneği Başkanı Halil Yılmaz ve yönetim kurulu üyelerini kabulünde konuşan Balkanlıoğlu, şehre gelen misafirlerin otel dışında vakit geçirebilecekleri mekanlar yapılarak, kentin güzelliklerini göstermek için turlar düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar’da bulunan beş yıldızlı otellerle ne kadar övünülse azdır. Fakat otele gelen kişiler belli bir süre sonra sıkılıyorlar. Bu nedenle Afyonkarahisar’ın sahip olduğu doğal ve kültürel dokunun çok iyi tanıtılması ve gelen misafirlere buraların gezdirilmesi gerekiyor. Mesela geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve Afyonkarahisar’ı bir adım daha ileriye götüren Akarçay misafirlere gezdirilebilecek çok güzel bir yer. Bunun yanında doğa yürüyüşü yapıldığı Akdağ Tokalı Kanyonu, Frig Vadisi, merkezdeki tarihi konaklar, Mevlevihane Müzesi, tarihi camilerimiz ve daha birçok tarihi ve turistik birçok değerlerimiz var. İşte bu değerlerimizin tanıtılması gerekmektedir.” dedi. Afyonkarahisar Turizmi Geliştirme ve Tanıtma Derneğinin çok önemli görevleri üstlenebileceğini belirten Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın tanıtılması için uğraşan grupların bir araya gelebileceklerini anlattı. Balkanlıoğlu, valilik olarak bu çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

DERNEK 4 AY ÖNCE KURULDU

Dernek başkanı Halil Yılmaz da derneğin dört ay önce kurulduğunu, amaçlarının Afyonkarahisar’a gelen yerli ve yabancı turist sayısını artırmak ve Afyonkarahisar’ın kalkınıp, gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Bu çalışmalara üniversiteden öğretim görevlilerinin de katkıda bulunduğunu ifade eden Yılmaz, “Hocalarımızın hazırladığı bazı projeler var. Dernek olarak bu projeleri de hayata geçirmeye çalışıyoruz. 28 Eylül'de organize edeceğimiz kokteylle derneğimizi hem Afyonkarahisar halkına tanıtmayı, hem de turizmle alakalı çalışmalar yapan grupları bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bu ziyaretimizin de amacı hem size derneğimiz hakkında bilgi vermek, hem de sizlerden destek istemektir. Afyonkarahisar’ı canı gönülden önemseyen bir devlet büyüğümüz olarak sizin, bizlere destekte bulunacağınıza inanıyorum.’’ diye konuştu.

Ziyarete dernek başkanı Halil Yılmaz’ın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinden araştırma görevlileri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, Özcan Zorlu ve Ali Avan ile mali müşavir Ümmet Öztürk katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası