Ege Postası
Geri

''Üç Fidan'' Karabağlar'da unutulmadı

Karabağlar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi düzenlediği etkinlikle “Üç Fidan”ı andı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 43'üncü yıl dönümü nedeniyle Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ADD Karabağlar Şube Başkanı Fevzi Özelli ve meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
''Üç Fidan'' Karabağlar'da unutulmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mayıs 2015 Perşembe 09:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gerçekleştirilen açılış konuşmalarında günün anlam ve önemine değinildi ve Üç Fidan’ın tam bağımsız Türkiye için mücadele ettiğine dikkat çekildi. Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan ADD Gençlik Kolları üyeleri , salonu dolduran yaklaşık 350 kişiye Üç Fidan’ın son mektupları’nı şiir dinletisi eşliğinde okuyarak büyük beğeni topladılar. Moderatörlüğünü Yard.DoçDr. Oktay Gökdemir’in yaptığı panele katılan, 68 kuşağından Cengiz Baltacı ve Avukat Metin Cengiz, o yılları ve Üç Fidan’ı anlattılar. Salonda duygusal anların da yaşandığı gece şiir dinletisi ile sona erdi.

Yolumuzu aydınlattılar
Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  o yıllarda tam bağımsız Türkiye umuduyla, ülkemizde ışık saçan gençleri izlemeye çalıştıklarını belirterek “Onlar Kuva-yi Milliye ruhunun devamıydı.” değerlendirmesinde bulundu. Başkan Selvitopu,  O gün onları darağacında asanların unutulup gittiğini ancak o darağacında asılan gençlerin düşüncelerinin bugün Türk halkının yüreğinde yaşadığını ve yaşamaya da devam edeceğini vurguladı.



Umudumuz gençlerde
Selvitopu şöyle konuştu:  “Her türlü kişisel zevklerinden ve yaşamlarından fedakarlık ederek bir tek şeyi  Kurtuluş Mücadelesi’nin önderlerinde de vardı. Onlar Kuva-yi Milliye ruhunun devamıydı. Bugüne geldiğimizde de ‘gezi’ olaylarında, gençlerimiz aynı mücadeleyi sergilediler. Onlar da kendi ülkeleri için vuruldular, işkence gördüler, gaz yediler. Ülkemiz bugünlere gelene kadar çok acılar çekti, özellikle de gençlik. Onlar bayraklarıyla Samsun’dan Ankara’ya yürüdüler, tam Bağımsız Türkiye için. Yurdumuzu sömüren emperyalistlere karşı 6. Filo’yu denize de döktüler. Aslında bu bir mesajdı. O mesajı bu ülkede gençler verdiler ve bunun karşılığında hayatlarına son verilerek ödettirdiler. Onlara bunu yapanlar şimdi vicdan azabı çekiyorlar. Onlara bunu yapanlar şimdi hiç anılmıyorlar ama Denizler, Yusuflar, Hüseyinler hiç unutulmadı, unutulmayacaklar. Bu ruh Türkiye var oldukça, gençlerimiz bu mücadeleyi hep birlikte yürütecekler. Bizlere düşen de o gün hayatını kaybeden, daha sonraki yıllarda işkence gören, hayatı zindan olan insanlarımızın o verdiği mücadele ruhunu geleceğe taşımak olacaktır, bunu da en iyi gençlerimiz yapacaktır.”

Türk halkının yüreğinde yaşıyorlar
Başkan Selvitopu Üç Fidan’ın Türk halkının yüreğinde hala yaşadığına dikkat çekerek sözlerini onların idam sehpasındaki sözleriyle tamamladı: “
O gün onları darağacında asanlar unutulup gittiler ama o darağacında asılan gençlerin düşünceleri bugün Türkiye Halkı’nın yüreğinde yaşıyor ve yaşayacak da. Kahrolsun emperyalizim, kahrolsun faşizim, yaşasın tam bağımsız Türkiye.”

Devrim ateşini yaktılar
Bugün tarihimizin en hüzün verici günlerinde birinin yaşandığını belirten ADD Karabağlar Şube Başkanı Fevzi Özelli, Üç Fidan’ı sevgi ve saygıyla andıklarını ifade etti. Özelli, “Üç Fidan’ımız , üç yiğit delikanlımız 20. yaşlarında büyük bir cesaret ve gururla darağacına yürüdüler. Onlar özgürlükten, emekten ve halktan yanaydılar. Onlar Türkiye’de devrim ateşini yakan, emperyalist güçlere kafa tutan devrimcilerdi. Dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk onların önderiydi. Bizler Üç Fidan’ı,  saygı ve sevgiyle anıyoruz.” Dedi.
 
Etkinliğin sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu , panelistleri ve etkinlikte emeği geçenleri kutlayarak onlarla fotoğraf çektirdi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası