Ege Postası
Geri

'Vizesiz Avrupa'da şok eden gelişme

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: Vizesiz seyahat için 72 kriter var
'Vizesiz Avrupa'da şok eden gelişme
Haberler / Dünya
8 Mart 2016 Salı 13:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ile AB arasındaki 'göçmen zirvesi'nin ardından ilginç bir açıklama yaptı Hollande, Brüksel'de yaptığı açıklamada, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne vizesiz girebilmesi için 72 kriterin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Hollande, "Kriterlerin sağlanması halinde vize muafiyeti Haziran'da gerçekleşebilir. Bu kriterlerden 72 tane var" dedi.

Fransız lider, Türkiye'nin AB üyelik sürecinin sonuçlanması için de "halen uzun bir yol olduğunu" sözlerine ekledi.

İTALYA'DAN 'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ' VETOSU
Öte yandan zirvenin sürdüğü dakikalarda İtalya ile ilgili bir iddia geldi.

Reuters'a konuşan AB kaynaklarına göre, İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin, zirvenin sonuç bildirisinde Türkiye'deki basın özgürlüğüne atıfta bulunulmazsa, herhangi bir anlaşmayı veto edeceği bildirildi.



Almanya Başbakanı Merkel'den 'Türkiye' açıklaması
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB ile görüşmelerde üstünlüğü ele geçirmediğini belirterek, "tarafların çıkarlarda bir denge aradığını" söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği liderlerinin Türkiye ile vardığı uzlaşının ardından Avrupa'ya gelen mülteci ve göçmen sayısının azaltılması çalışmalarının doğru yönde ilerlediğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre; Merkel, Alman radyosu SWR'a yaptığı açıklamada, göç ile mücadelenin daha hızlı ilerleyebileceğini belirtmesine karşılık, "ancak işler doğru yönde ilerliyor" dedi.

Merkel AB'nin Suriye'den gelen mültecilerin yanı sıra Irak'tan gelen mülteciler için de kota uygulamasını göz önüne almasının gerektiğini belirtti

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası