Ege Postası
Geri

'X' salgını var mı? Bakan Koca'dan ilk açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 'X hastalığı' salgınının olup olmadığına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor" dedi.
'X' salgını var mı? Bakan Koca'dan ilk açıklama
Haberler / Güncel
24 Ocak 2024 Çarşamba 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Ghebreyesus, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olduğu iddia edilen X hastalığına karşı hazırlıklı olmanın önemini vurgulamış, ülkelerin bu ortak düşmanı ele almak üzere bu mayıs ayına kadar bir pandemi anlaşmasına varmalarını gerketiğini söylemişti.

BAKAN KOCA: SİZ RAHAT OLUN

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından X hastalığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koca paylaşımında, "Farzımuhal Hastalık. DSÖ’nün verdiği isimle X hastalığı. Gerçek hayatta karşılığı yok. İleride bir gün bir salgın yaşanacak olursa, ona hazırlıksız yakalanmamak için yapılan çalışmalarda teorik anlamda geçiyor. Siz rahat olun. Ve kendinizi soğuk algınlığından koruyun" ifadelerine yer verildi.

X HASTALIĞI NEDİR ?

X aslında bir hastalık değil, sadece gelecekte pandemi potansiyeli olduğu varsayılan patojene atfedilmek için öyle denmektedir. X hastalığı terimi, koronavirüsten 20 kat daha ölümcül olabileceği ve küresel bir salgına yol açabileceği endişesiyle ilişkilendirilen patojenle ilgilidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası