Ege Postası
Geri

'Yüzünüze bakmaya yüzümüz yok' dediler, döndüler

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü çerçevesinde düzenlenen etkinlikte, kadına yönelik şiddete ilginç bir tepki ile dikkat çekildi. Etkinlikte erkekler tarafından kadına yönelik şiddet oranlarının son zamanlarda ciddi oranda arttığına dikkat çekilerek, “Yüzünüze bakmaya yüzümüz olsun" sloganıyla kadın şiddeti iş dünyası tarafından protesto edildi. İş Dünyasının erkek temsilcileri, mor bir atkıyla yüzlerini kameranın aksi yönüne çevirerek, “Kadınların yüzüne bakmaya yüzümüz yok" dedi.
'Yüzünüze bakmaya yüzümüz yok' dediler, döndüler
Haberler / Ekonomi
6 Mart 2015 Cuma 12:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGİAD dernek merkezinde düzenlenen etkinlikte Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), hazırlanan 'İş Dünyasında Kadın Raporu'nu kamuoyuna açıklanırken, düzenlenen panel ile de kadının Türk toplumundaki yeri tartışıldı. Toplantıya, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Esin Güral Argat, TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu Başkanı Hülya Gedik Sadıklar, EGİAD Başkanı Seda Kaya, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, İZİKAD Başkanı Candan Çilingiroğlu ve çok sayıda iş dünyası temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, kadınların yaşadıkları sorunların erkek çocuklarını yetiştiren anne ve babaların eğitilmesinden geçtiğine vurgu yaptı. Akgerman, “Kadınların istihdam oranının artırılması kadar onların kalifiye iş gücü gerektiren, saygın bir işte çalışmalarının önünün açılması da önemle üzerinde durulması gereken bir konudur. Çünkü iyi bir iş, iyi bir eğitim demektir. Eğitimli ve çalışan bir kadının aile yaşantısında da olumlu etkileri olacaktır. Dolayısıyla iyi eğitim almış ve çalışan bir kadın, sağlıklı nesillerin yetişmesi için çok önemli bir aktördür. Kadınların çalışma süreleri kısaltılmalı. Teknolojiden yararlanılarak kadınlara evden de çalışabilme imkanı getirilmeli" dedi. 

KADIN İSTİHDAMI
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ise, sadece mevzuatta düzenleme yapılarak, Türkiye'de kadının iş hayatındaki yerinin iki katına çıkarılabileceğini söyledi. Onatça, doğum izni ve kreş gibi konularda yapılacak değişikliklerin yanı sıra kadınların çalışmasını ve girişimci olmasını teşvik edici düzenlemeler yapılmasının, kadınların iş hayatındaki payını iki katına çıkartabileceğini söyledi.

YASAL DÜZENLEMELER YETERSİZ
Açıklanan Rapora göre, Türkiye'de kadının iş hayatına katılımının önündeki en önemli engellerden birinin mevzuat olduğu belirtildi. Buna örnek olarak Avrupa Birliği'nde 16 hafta olan doğum izninin Türkiye'de 18 hafta şeklinde düzenlenmesi gösterildi. Bunun da işverenlerin kadın çalışanı tercih etmemesine yol açtığı belirtildi. Rapora göre ayrıca, kadınların çocuklarını güvenle teslim edebilecekleri kreş altyapısının kurulamadığına, kadının çalışmasını teşvik edici uygulamaların hayata geçirilemediğine dikkat çekildi.

Etkinlikte erkekler tarafından kadına yönelik şiddet oranlarının son zamanlarda ciddi oranda arttığına dikkat çekilerek, "Yüzünüze bakmaya yüzümüz olsun" sloganıyla kadın şiddeti iş dünyası tarafından protesto edildi. İş Dünyasının erkek temsilcileri, mor bir atkıyla yüzlerini kameranın aksi yönüne çevirerek, "Kadınların yüzüne bakmaya yüzümüz yok" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası