Ege Postası
Geri

11 ilde 24 eski polis FETÖ'den gözaltında

Manisa merkezli toplam 11 ilde, meslekten ihraç edilen ve FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı belirlenen 24 polis memuru gözaltına alındı.
11 ilde 24 eski polis FETÖ'den gözaltında
Haberler / 3. Sayfa
25 Ocak 2017 Çarşamba 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce meslekten men edilen 41 polis memuru hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Savcılığın talimatı üzerine Manisa başta olmak üzere Ankara, İzmir, Gaziantep, Bursa, Bolu, Sivas, Uşak, Isparta, Konya ve Balıkesir'de hakkında yakalama kararı çıkartılan ve 'ByLock' kullandığı tespit edilen 41 polisin yakalanması için bu sabah operasyon düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda 41 eski polisten 24'ü evlerinde gözaltına alındı. Diğer 17 polisi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 

Gözaltı kararı çıkartılan polislerin daha önceden FETÖ/PYD soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Operasyonlarda ayrıca gözaltına alınan polislerin evlerinde arama yapıldığı belirtildi. 

Manisa'da FETÖ'ye 11 tutuklama

Öte yandan Manisa'da, FETÖ/PDY'nin Celal Bayar Üniversitesi'ndeki (CBÜ) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 11'i tutuklandı. Şüphelilerden 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatlarıyla yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, örgütün Manisa'daki CBÜ'deki yapılanmasına yönelik 4 Ocak'ta operasyon düzenlendi. Manisa merkezli İstanbul, Bursa, Kastamonu, İzmir, Malatya ve Çorum illerinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda, önceden CBÜ'de görev yapmış toplam 20 üniversite personeli gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgularının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 20 kişiden, aralarında CBÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin döneminde rektör yardımcı olarak görev Prof. Dr. Ahmet V.'nin de bulunduğu 11 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden 9'u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Aydın'da 5 komiser yardımcısı açığa alındı

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 5 komiser yardımcısı ile 1 polis memuru açığa alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kararıyla, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli komiser yardımcısı A.C., Personel Şube'de görevli komiser yardımcısı L.B., Çine'de görevli komiser yardımcısı M.K., Kuşadası'nda görevli komiser yardımcısı F.Y. ve Umurlu'da görevli komiser yardımcısı Y.Y. ile Asayiş Şubesi'nde görevli polis memuru S.E. görevden uzaklaştırıldı. Polis memuru S.E.'nin aynı zamanda gözaltına da alındığı belirtildi. 

Açığa alınan komiser yardımcılarının 2011 yılında katıldıkları sınavla göreve başladığı öğrenildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası