Ege Postası
Geri

15. Alsancak Şenliği çarşamba günü başlıyor

Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği 15. Alsancak Şenliği, çarşamba günü başlıyor. Şehit haberleri nedeniyle eğlence aktivitelerin olmayacağı şenlikte daha çok kültürel faaliyetler yer alacak, şenliğin teması ise ‘Alsancak’ta Barış Var’ olacak. 15. Alsancak Şenliği çarşamba günü başlıyor
15. Alsancak Şenliği çarşamba günü başlıyor
Haberler / Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2016 Pazartesi 12:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABDULHAKİM KÜÇÜK-HABER SERVİSİ -  Konak Belediyesi ve Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, Alsancak Şenliği’nin 15.’sini düzenliyor. Şenlik, 25 Mayıs Çarşamba günü başlayacak ve 26 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Bu yıl şehit haberleri nedeniyle sadeleştirilmiş bir program hazırlanırken, kortej yürüyüşü iptal edildi. Şenlikte, eğlenceli aktivitelerin yerine, kültürel faaliyetler artırıldı. Şenliğin teması ise "Alsancak’ta Barış Var" olarak belirlendi.
 
BU SENE EĞLENCE YOK
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay ise Konak Belediye Bakanı Pekdaş’a teşekkür ederek; “15 yıldır kentimizde bu şenliği yapmaya çalışıyoruz ancak şehitlerimizin üzüntüsü sebebiyle hüzünle yapıyoruz. Amacımız herkesin bir araya getirmek ve güzel vakit geçirmelerini sağlamak. Bunu da değişik aktivitelerle sağlamaya çalışıyoruz. Bunlardan biri 25 Mayıs Çarşamba günü saat 12.’de Alsancak’ta yapılacak olan İzmir de bir ilk tavla turnuvası yapacağız. Yemek yarışmaları yapacağız amacımız kendi semtimizde ki meşhur ya da meşhur olmayan restoran veya pastanelerin ustalarını değerlendirmek amacıyla yapıyoruz. Onlara ödüller vereceğiz herkesi davet ediyoruz. Bu yıl eğlence yok ama birlikte olmayı arzu ediyoruz. “ dedi.


 
UMUDUMUZ VAR
Şenlik öncesinde Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile ortak basın açıklaması yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şunları söyledi; ”Bugün burada 15.kez gerçekleştireceğimiz 15. Alsancak Şenliği için bir araya geldik İzmir’e bir nefes aldırmak hatta Türkiye’ye nefes aldırmak için var. Ülke olarak çok mutsuz, umutsuz günlerden geçiyoruz her gün yüreğimiz kanıyor, içimiz dağlanıyor her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz umutsuzluk hepimizi sardı ama bu umutsuzluk karşısında biz bir umudun var olduğunu göstermeliyiz. Bu umut, demokrasi umudu bu umut, İzmir umududur. İzmir’in demokrasi kültürünün bütün Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz. O neden 8500 yıllık tarihi olan kadim şehrimizin en eski en önemli mahallelerinden olan Alsancak’ın bu şenliği önemli. Bu yüzden arkadaşlarımız bu yıl ki temayı ‘Alsancak’ta Barış Var’ olarak seçmişler. Alsancak yüzyıllar boyu çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış onların gelişmesine katkı sağlamış bir yer. O kadar zengin kültürlere ev sahipliği yapmış ve onların yaşam bulmasına sağlamış bir yer ki bu mahalle hala bugün daha bu zenginliği devam ettiriyor. Bu kültürlerle zenginleşiyor ve çoğalıyor. Dolayısıyla biz de bu yıl Alsancak’ta bu temayı öne çıkarıyoruz acımız var yüreklerde yangınlar var ama buna rağmen bu kadim şehrin binlerce yıldır biriktirdiği uygarlıkları, kültürleri unutturmamak ve yaşatmak için barış içinde bir arada yaşamak için Alsancak’ta bir ses veriyoruz. Bu yüzden tüm hemşerilerimizi Alsancak’a bekliyoruz. Gelin birlikte tavla oynayalım gelin birlikte yemeklerimi tadalım gelin birlikte kentimizin zenginliğini göre tadalım öğrenelim diyoruz. “
 
25 MAYIS ÇARŞAMBA PROGRAMI

15. Alsancak Şenliği, 25 Mayıs Çarşamba günü 11.00’da Dominik Caddesi’nde düzenlenecek tenis gösterisi ile start verecek. Saat 12.00’da Haşmet Ulu Sokak’ta tavla turnuvası yapılacak. 13.00-17.00 saatleri arasında ise ÖSYM Parkı’nda "Barış" konulu duvar boyama ve interaktif çamur atölyesi etkinliği gerçekleştirilecek. Yine 13.00-17.00 saatleri arasında Can Yücel Sokak’ta “Söz Sende-Alsancak İçin Konuş” etkinliği düzenlenecek. Saat 15.00’da Ali Çetinkaya Bulvarı’nda “Alsancak’ta Yaşamak” söyleşisinde anneanne, babaanne ve dedeler Alsancak hikâyelerini anlatacak. Gazoz ve leblebi ikramı eşliğinde Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, Teodora Hacudi, Ulvi Puğ, Nesim Bencoya ve Sancar Maruflu konuşma yapacak. Saat 18.30’da Muzaffer İzgü Sokak’ta bulunan Sardunya Bar’da ise doğaçlama bar tiyatrosu gerçekleştirilecek. Mehmet Duran, Fırat Durgun, Cem Arkon, Zeynep Aldemir, Burcu Yazıcı ve Can Dalgıç’tan oluşan oyuncular, “Doğaçlama Kumpanyası”nı tiyatrosu sahnelenecek. Şenliğin Çarşamba günkü son programı 20.30’da Ali Çetinkaya Bulvarı’nda ‘Positive Live Projeckt Pop Müzik Orkestrası’ konseri olacak.

26 MAYIS PERŞEMBE PROGRAMI
26 Mayıs Perşembe günü ise 13.00-18.00 saatleri arasında Meksika Sokak Nar Cafe’de "8. Ege Mutfağı Lezzetleri Alsancak’ta Buluşuyor” adıyla yemek yarışması yapılacak. 15.00’da 60’lar ve 70’ler dönemi şarkıları DJ eşliğinde dinletilecek, 17.00’da keman dinletisi gerçekleştirilecek. Saat 17.30’da ise ödül töreni ile birlikte kapanış yapılacak.

AVM'LER KANUNUNA İHTİYACIMIZ VAR
Bir basın mensubunun Alsancak’ta özellikle Kıbrıs şehitleri caddesinde çok sayıda büyük-küçük mağaza ve dükkânın kapandığını bunun sebebini sorması üzerine Pekdaş şunları söyledi ; ”Elbette ki ilk sebep Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ve umutsuz durum. Ancak ülke olarak bizim avm kanununa ihtiyacımızı var geçtiğimiz günlerde bu yasa meclise geldi kabul ancak reddedildi. Dünyanın hiçbir yerinde şehir merkezinde avmler olmaz ancak bu durum Türkiye’de olması esnafımızın sıkıntısına işlerine son verilmesine neden oluyor.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası