Ege Postası
Geri

15 dönüm alan 1 saatte küle döndü!

Manisa'nın Kula ilçesinde maki yangını çıktı. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 1 saatlik çaba sonucu kontrol altına alınırken, 15 dönüm alan küle döndü.
15 dönüm alan 1 saatte küle döndü!
Haberler / Ege
29 Haziran 2026 Pazartesi 19:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kula'ya bağlı Seyitali Mahallesi Sabuncukuyu mevkisindeki makide saat 16.45 sıralarında yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Yükselen yoğun dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi Kula İtfaiye Amirliği ile Orman İşletme Şefliği'ne bağlı çok sayıda arazöz ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra 1 hava aracı da destek verdi.

Alevler, 1 saatte kontrol altına alınırken, 15 dönüm alan zarar gördü.

Bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası